İstanbul'da eylem alanları belli oldu

Kadıköy İskele Meydanı, Kartal Meydanı ve Zeytinburnu Kazlıçeşme'de miting yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentte toplantı ve gösteri yürüyüşleri gerçekleştirilecek alanları açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, toplantı ve gösteri yürüyüşleri için Kadıköy İskele Meydanı ve Meydan Otobüs Durakları ile Kartal Meydanı ve Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nın uygun görüldüğü bildirildi.

Kentte ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma yön ve yerleri ile afiş ve pankart asılacak yerlerin; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca belirlendiği kaydedilen açıklamada, devamla şu bilgiler yer aldı:

"Kadıköy İskele Meydanı ilk toplanma alanı: Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzeri Tepe Natilius önü; yürüyüş güzergahı: Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi ve Rıhtım Caddesi.

Kadıköy Meydan otobüs durakları ilk toplanma alanı: Tıbbiye Caddesi üzeri Eski Et Balık Kurumu önü; yürüyüş güzergahı: Rıhtım Caddesi; toplantı alanı: İskele Meydanı ve Meydan otobüs durakları; dağılma yön ve yerler: Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, Rıhtım Caddesi, Söğütlü Çeşme Caddesi ve vapur İskeleleri.

Kartal Meydanı ilk toplanma alanı: Neyzen Tevfik Caddesi Türk Büyükleri Anıtı önü (alana yaklaşık 500 metre); yürüyüş güzergahı: Neyzen Tevfik Caddesi ve Hükümet konağı önü; toplantı alanı: Kartal Meydanı (Atatürk Halk Parkı); dağılma yön ve yerler: Neyzen Tevfik Caddesi, Hürriyet Caddesi, Çınarbaşı Caddesi ve Çetin Emeç Bulvarı.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı ilk toplanma alanı: 10. Yıl Caddesi üzeri üst geçide gelmeden 50 metre ilerisi, Demirhane Caddesi girişi (alana yaklaşık 1000 metre); yürüyüş güzergahı: 10. Yıl Caddesi, Abay Kunanbay Caddesi üzerinden alana giriş; toplantı alanı: Kazlıçeşme Meydanı (alan girişinin tam karşısı); dağılma yön ve yerler: Abay Kunanbay Caddesi, 10. Yıl Caddesi ve Gençosman Caddesi."

Açıklamada, afiş ve pankart asılacak yerlerin ise düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uygun göreceği ve Valilik tarafından olur verilecek yerler olarak bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir