İstanbul'da plaj sezonu, 14 Haziran'da açılacak

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki plajlar 14 Haziran'dan itibaren kullanıma açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da vatandaşlar Avrupa Yakası'nda Menekşe ve Güneş, Anadolu Yakası'nda ise Caddebostan-1, Caddebostan-2 ve Caddebostan-3 plajlarında denize girebilecek.   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve Anadolu yakasındaki plajlar, 14 Haziran'da hizmete başlayacak. 

Menekşe, Güneş, Caddebostan 1, 2 ve 3 plajlarında her hafta deniz suyu temizlik oranları ölçülüyor. Halkın gönül rahatlığıyla denize girebilmesi için plaj ve kumsalların gün boyunca temizliği yapılıyor.  

Plajlarda halkın keyifli bir gün geçirebilmesi amacıyla spor ve eğlence aktiviteleri düzenlenecek. Soyunma konteynerleri, duş alanları, şemsiyeler, büfelerin hizmet vereceği plajlarda şort, oyun topları, simit ve benzeri deniz malzemeleri de satılacak. Ayrıca plajlarda halkın dinlenebileceği yeşil alanlar ve spor yapabilecekleri basketbol, voleybol sahaları ile spor aletlerinin bulunduğu bölümler de yer alacak. 

Belediyenin sorumluluk alanlarındaki plajlarda güvenlik ve cankurtaranlar da bulunacak. İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaranlar, plajlar ve sahillerde 2005'ten bu yana 23 bin 101 vatandaşın kurtarılmasını sağladı. Cankurtaran ekipleri 31 jet-ski, 7 zodyak bot, 13 ATV aracı ve 421 personel ile hizmet verecek. 

Bu arada söz konusu plajlar dışında Küçüksu, Şile, Celaliye ve Silivri plajlarında kurtarma ve temizlik hizmeti de verilecek.