İstanbul'un göbeğine bir AVM daha geliyor

Tarihi öneme sahip, 3. derece doğal SİT alanı olan Kuşdili çayırına AVM yapılmasına yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararı ilçedeki itirazlara rağmen Bakanlık onayından geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Kadıköy’de Salıpazarı da olarak da bilinen Kuşdili çayırına AVM yapılması kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandı.

 
Tarihi öneme sahip, 3. derece doğal SİT alanı olan Kuşdili çayırına AVM yapılmasına yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararı, tepki toplamış ve Kadıköylüler protesto gösterileri yapmıştı. Büyükşehir Belediyesinin yeni bir imar planında, bu alana ’’Sabit pazar, otopark, lokanta, itfaiye binası, pastane, cafe, sinema, çarşı" gibi yapılar inşa edilebileceği kararlaştırılmıştı.
 
 
CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt tüm tepkilere rağmen Büyükşehir Belediyesinin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onaylandığını açıkladı. Öğüt şunları söyledi:
 
"Bu alana bir kilometre uzaklıkta İstanbul’un en kapsamlı AVM’si var. Dünyanın birçok kentinde şehrin göbeğine parklar yapılırken, bizde Kuşdili yok ediliyor. Kuşdili Çayırı yeşil alan olarak kalmalı. Daha önce Danıştaydan dönen bu proje tekrar gündeme alındı. Doğal güzelliklerin ve bölge halkının hiçe sayıldığı proje kimlere fayda sağlayacak?"
 
Kuşdili çayırına AVM yapılma kararını "Facia’’ olarak niteleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, " Kadıköy'ün en işlek ve merkezi yerine bir Alışveriş Merkezi planlanması, akıl ve mantıkla bağdaşacak bir olay değil. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu AVM'nin arkasında kimler var? diye sordu.