İstanbul'un su sorunu kalmadı

İBB Başkanı Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığına dikkat çekerek, "Su sorunu bitti" dedi.

İstanbul'da 16-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek ''5. Dünya Su Forumu'' öncesinde basının karşısına çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin çok farklı bir konuma geldiğini belirterek, yaklaşık 20 bin kişinin su projelerini konuşmak için İstanbul'a geleceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 Martta Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nin resmi açılışını yapacaklarını ifade eden Topbaş, artık dünyada insanların yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını, bu nedenle doğal kaynakların çoğunun kentlerde tüketildiğini kaydetti.

İstanbul'un, çevre ve su konusunda Osmanlı'dan aldığı deneyimi bu foruma aktaracağını anlatan Topbaş, sanat ve kültür kenti olan İstanbul'un artık uluslararası etkinliklerin düzenlendiği bir ''kararlar kenti'' haline geldiğini söyledi.

Topbaş, ''İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı, ama tasarrufa devam. İstanbul'u susuz bırakmayacağız. İstanbul'un su sorunu bitti. O dönemler geçmişte kaldı. 'Su bedava' diye geldiler, tıss sesini bedava yaptılar. Bundan sonra su sorunu yaşanmaz'' dedi.