İstanbul'a ilk kar çarşamba geliyor

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre, İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı 6 Aralık Çarşamba günü bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurdun batı ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek. Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Merakla bekleniyordu: İstanbul'a çarşamba geliyor

Marmara bölgesinde bazı illere kar yağışının başlamasıyla İstanbul’da kar ne zaman yağacak merak konusu oldu. Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı 6 Aralık Çarşamba günü bekleniyor.

5 il için meteorolojik uyarı

Öte yandan, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de yarın sabaha kadar havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmeyen bu illerde, rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgede sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus beklendiğinden olumsuzluklara karşı yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 14
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21
Antalya: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 18
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 2
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15