İstanbul'da kurban pazarları toplanıyor

İstanbul'da çeşitli yerlere kurulan kurban pazarları toplanmaya, alanlarda ise temizlik çalışmaları yapılmaya başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da kurulan kurban pazarları, bayramın üçüncü gününde toplanıyor.

Sultangazi'de kurulan 520 çadırlı kurban satış ve kesim alanında temizlik çalışmaları başladı. Neredeyse tamamı toplanan çadırlarda, sadece hayvanlarını satamayan çiftçiler için küçük bir bölüm ayrıldı.

Kurban satıcıları ise tekrar nakliye masrafı ödememek için ellerinde kalan hayvanları, yüzde 40'a varan indirimle satmaya başladı. Bayram öncesi 12 bin liraya satılan büyükbaş kurbanlar 8 bin liraya, 1400 liraya satılan küçükbaş hayvanlar ise 800 liraya satılıyor.

Bayramının ilk günü kurban kesemeyen vatandaşlar, fiyatların düşmesinden dolayı kurban pazarında yoğunluk oluşturdu.

Kurbankent'te büyükbaşların tamamı satıldı

Beykoz Belediyesi tarafından Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi'inde kurulan 150 çadırlı Kurbankent de bayramın üçüncü gününde toplanmaya başladı. Kurban pazarını kaldırma çalışmaları, alanın temizlenmesiyle 5 gün sürecek.

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez inşa edilen modern kesim alanı ise gelecek yıl da kullanılmak üzere sabit kalacak.

Büyükbaş hayvanların tamamının tükendiği Kurbankent'te, küçükbaş hayvanların satışına devam ediliyor. Burada satılan hayvanların kesimleri Kurbankent'in yan tarafından yer alan kesim alanında gerçekleştiriliyor.