İstanbul'un çile üçgeni

Bayram tatili nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu düştü ama bu üç noktada bir şey değişmedi: FSM köprüsü, 15 Temmuz Şehitler köprüsü ve Mahmutbey girişi..

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güne yüzde 1 trafik yoğunluğuyla başlayan İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu tekrar arttı.

Yoğunluğun etkili olduğu, sürücüler için çileye dönüştüğü başlıca 3 nokta var. Bunlardan 2'sinde durum her dakika daha kötüye gidiyor. FSM Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün Anadolu yakası geçişlerinde trafik durma noktasında. Üstelik bu durum saatlerdir böyle ve her geçen dakika "çok yoğun" trafiğe yeni araçlar giriyor ve yoğunluğu daha da arttırıyor.

Tatilciler 'erken' dönüş yolundaTatilciler 'erken' dönüş yolunda

Gaziosmanpaşa mevkiinden FSM girişine, Haliç'ten köprü girişine kadar trafik akışı "çok yoğun". Sabah saatlerinde İstanbul'a giriş istikametinde benzer bir yoğunluğun yaşandığı TEM otoyolu Mahmutbey girişindeki durumun köprülere göre daha iyi olduğu görülüyor. Bu güzergahta yoğunluk Başakşehir mevkiine kaydı.

Saat 19.36 itibariyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 31 olarak gözüküyor... Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte Avrasya Tüneli girişinde bir miktar yoğunluk göze çarpsa da en uygun rota olarak dikkat çekiyor. Köprülerde her iki istikamette de yoğunluk var.