İstanbul'un göbeğinde kuyumcu soygunu

Soyguncular, 2 kuyumcu çalışanını silahla yaraladıktan sonra içinde yaklaşık 1.5 milyon lira döviz olan çantayı alıp kaçtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Laleli'de döviz bürosuna getirilen içi para dolu çanta silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Çantayı taşıyan iki kuyumcu çalışanı da silahla yaralandı.

Olay Fatih Laleli Ordu Caddesi'ndeki döviz bürosunun önünde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye büroyu açmaya ellerindeki içi para dolu çantayla gelen 2 çalışanın önü silahlı 2 kişi tarafından kesildi.

Para taşıyan büro çalışanlarına ateş edip yaralayan soyguncular içinde yaklaşık 1 milyon Türk Lirası, 100 bin dolar ve 30 bin euro olan çantayı gasp etti ve olay yerinden bir araçla kaçtı.Ayaklarından yaralanan 2 çalışan esnafın araçları ile hastaneye kaldırıldı.

Aracı otoparkta bırakıp kaçtılar

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. Soyguncuların kaçarken kullandığı otomobil olay yerinin yakınındaki bir otoparkta terk edilmiş halde bulundu. Yabancı plakalı aracın etrafına güvenlik şeridi çekildi. Görgü tanıkları şüphelilerin aracı otoparka bıraktıktan sonra olay yerinden hızla kaçtığını belirtti.

Döviz bürosunda kullanılacak paranın her sabah bir başka kasadan çalışanlar vasıtasıyla büroya getirildiği öğrenildi. Hastanede bulunan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.