İstifa eden bakanlar hakkında konuştu

Başbakan Davutoğlu, HDP'li iki bakanın istifasıyla ilgili "İçeride gayet nazik davranan arkadaşlarımızın HDP Genel Merkezi'nde hakaret içeren açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li iki bakanın istifasıyla ilgili "İçeride gayet nazik davranan arkadaşlarımızın HDP Genel Merkezi'nde hakaret içeren açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım. İstifalarını sunduklarında onları kapıya kadar uğurlattım" dedi.

Başbakan Davutoğlu HDP'li bakanların istifası ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

 "İllegal yapılanmalar herhangi bir yerde sürerken Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bakanları, hangi partiden gelmiş olurlarsa olsunlar, öncelikli sorumlulukları vatandaşlara karşıdır. Öncelikli sorumlulukları o tedbiri alan güvenlik güçlerini sorgulamak değil o tedbirlere sebebiyet veren terör örgütü mensuplarının yaptıklarını sorgulamaktır.

Daha sonra yaptıkları açıklama, açık ifade ediyorum; her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikar. Ellerine verilen bir metni okumak milletvekillerine hele hele bakanlık yapmış şahsiyetlere yakışmaz. Çünkü içerideki üslup ile dışarıdaki üslup, içerdeki terminoloji ile dışarıdaki terminoloji, içerideki söylem ile dışarıdaki söylem taban tabana zıt. İçerde gayet nazik bir şekilde konuşan, teşekkür eden, vazifelerden affını rica eden, yani bu şekilde, gayet nazik şekilde davranan arkadaşlarımızın birden HDP Genel Merkezi'nde kimlik değiştirmişçesine bir üslupla, bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım."

Türkiye'yi yönetim boşluğu içinde bırakmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Kesinlikle herkes, rahat ve huzur içinde bayramını idrak etsin. Sorumluluğunu müdrik, gücünü kudretini sorgulatmayan bir hükümet vardır. Bütün bakanlarımız, bütün bürokrasi, devlet mekanizması görev başındadır. O bakımdan seçime de inşallah en iyi şartlarda gidip Türkiye'de halkımız kimi iktidar yaparsa o iktidara bu görevi devrederiz ya da bizi iktidar yapmışsa görevi de bu sefer seçilmiş hükümet olarak devam ettiririz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.

"Takviye yapıldı"

"Seçim güvenliği" konusunda Başbakan Davutoğlu, "Dün Bakanlar Kurulu'nda bu güvenlik tedbirlerini detayı ile gözden geçirdik, takviyeler yapıldı. Bütün Türkiye'de huzur içinde bir seçim geçmesi için her türlü tedbir alındı. Herkesin rahat olmasını rica ederim" dedi.

"Kardeşlik sarsılamaz"

Başbakan Davutoğlu "Kim ne yaparsa yapsın bayramlarda da bir kez daha idrak ettiğimiz gibi, bu milletin kardeşliği ezelidir, ebedidir, sarsılamaz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı en güzel mesaj, bayramda verilir" dedi.