İstihbaratçı polislere operasyon!

Gaziantep ve Şanlıurfa merkezli 'yasa dışı dinleme' yaptıkları iddiasıyla polislere yönelik başlatılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde evlerinde gözaltına alınan polisler, sorguları için Emniyet'e götürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep'te 'yasa dışı dinleme' yaptıkları iddiasıyla istihbarat bölümünde çalışan polislere yönelik operasyon başlatıldı. Gaziantep merkezli 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 15 polisin gözaltına alındığı belirtildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli oldukları dönemde aralarında siyasetçi, işadamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu kişileri usulsüz olarak yasa dışı dinlediği öne sürülen ve son düzenlemeler ile farklı kent veya birimlerde görevlendirilen polislere yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl ve Karabük'te yapılan operasyonlarda şüpheli polisler gözaltına alındı. Şu ana kadar Gaziantep'in yanı sıra çevre illerde gözaltına alınan 22 polis, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 22 polisin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yakalama işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

Fuat Avni operasyonu duyurmuştu

Sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni'nin de operasyon yapılacağını gece yarısı twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon bu sabah düzenlendi ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ağarması gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi. 

Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.'nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir