İsveç meclisinde ikinci Türk milletvekili

İsveç meclisinde bir sandalyenin boşalmasının ardından Sedat Doğru yedek listeden meclise girmeye hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
STOCKHOLM - İsveç'te Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stockholm'e bağlı Hanninge Belediyesi'nde belediye meclis üyeliği yapan Yozgatlı Sedat Doğru (41), İsveç meclisine milletvekili olarak girdi.
İktidardaki 4 ortaklı koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'den 2010 genel seçimlerinde Stockholm'den 25'inci sıradan milletvekili adayı olan Sedat Doğru, yeterli oyu alamadığı için meclise seçilememiş ve yedek listede kalmıştı.
Ancak geçtiğimiz hafta Muhafazakar Parti milletvekili Mats Gerdau'nun Nacka belediye başkanlığı için istifa etmesi üzerine, Sedat Doğru yedek listeden meclise girmeye hak kazandı.
 
Böylece İsveç Meclisi'nde Yeşiller Partisi'nin Türk milletvekili Mehmet Kaplan'dan sonra bir Türk milletvekili daha parlamentoya girmiş oldu.
İsveç'e 1970'lerde Yozgat'tan çalışmak amacıyla gelen işçi bir ailenin çocuğu olan Sedat Doğru, şu anda İsveç'te ticaret ile uğraşıyor.
Milletvekili seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Doğru, görev alacağı komisyonda çalışmalarına devam edeceğini, en büyük isteğinin ise dış ilişkiler komisyonunda görev almak olduğunu kaydetti.
Sedat Doğru, 1 Ocak 2013'te mazbatasını aldıktan sonra, 2014'te yapılacak genel seçimlere kadar parlamentoda milletvekili olarak görev yapacak.