İsveç'in küçük Prensesi evlendi

Prenses Madeleine, ABD'li iş adamı O'Neill ile düzenlenen düğünle evlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Stokholm - İsveç Kraliyet ailesinin küçük Prensesi Madeleine (31), ABD'li iş adamı Christopher O'Neill ile düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Başkent Stockholm'deki tarihi Slottskyrkan kilisesindeki nikah törenine İsveç Kralı Carl 16. Gustav, Kraliçe Silvia, prenses Viktoria ve eşi Daniel, prensesin erkek kardeşi Philip ile birlikte Avrupa kraliyet ailelerinin temsilcileri, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, bakanlar, parti başkanları, İsveç'te bulunan yabancı ülke temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 470 davetli katıldı.

Prenses Madeleine, İtalyan modacı Valentino Garavani'nin diktiği gelinliği giydi. Beyza gelinliğe 4 metre uzunluğunda duvak takıldı.

Tören sırasında papazın "eş olarak kabul ediyor musunuz?" şeklindeki sorusuna prenses, İsveçce "evet' anlamında 'ja' diye yanıt verirken, O'Neill ise İngilizce 'yes' diye cevapladı.

Düğün nedeniyle 800 asker yollarda kortej sırasında beklerken, çok sayıda polis de güvenliği sağladı. Ayrıca, deniz ve havadan da güvenlik önlemleri alındı.

Gelin ve damat, nikahın ardından faytonlarla oluşturulan kortej eşliğinde şehirde tur atarak halkı selamladı, ardından şehir dışındaki Drotningholm Sarayı'na gemiyle geçti.

Düğünü çok sayıda basın mensunu izlerken, televizyon kanalları da naklen yayınladı.