İşverenin marka imajına yatırım yapılıyor

Şirketler Y kuşağını çekmek için sosyal medyayı kullanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Monster'ın, Türkiye'nin önde gelen 180 şirketinden İK yöneticileriyle yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin önde gelen şirketleri işveren marka imajlarına ve yetenek yönetimine yatırım yapıyor ve Y kuşağını şirketlerine çekmek için sosyal medyayı kullanıyor.

"İşveren markası" ve "yetenek yönetimi" uygulamaları üzerine yüz yüze anket yoluyla yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 51'i, "işveren markasının ne olduğunu biliyor musunuz?" sorusuna "evet" yanıtını verirken, yüzde 25'i işveren markasının ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Katılımcıların yüzde 35'i şirketlerinde işveren markası yaratmak için belli çalışmalar yaptıklarını, yüzde 34'ü işveren markasına yönelik herhangi bir uygulamaları bulunmadığını kaydetti.

Yöneticilerin yüzde 59'u, Y kuşağı yetenekleri şirketlerine çekebildiğini düşünüyor. Yetenekleri çekmek için Y kuşağına yönelik yarışmalar, online tanıtımlar, kariyer günleri, kurum tanıtım günleri, üniversite aktiviteleri, yetenek programları ve esnek çalışma saati uygulamaları, şirketlerin en fazla tercih ettiği yöntemler oldu.

Katılımcıların 50'si şirketlerinde yetenek yönetimi uygulamaları bulunduğunu kaydederken, en fazla uyguladığı yetenek yönetimi uygulamaları, kariyer planlaması, eğitimler, yetenek havuzu, yetkinlik analizi ve performans değerlendirme, koçluk ve kişisel gelişim planları olarak sıralandı.

Şirketlerin yüzde 52'sinde rotasyon bulunurken, katılımcıların yüzde 49'u şirketlerinin sosyal medya uygulamalarının olduğunu belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir