İTO Başkanı ünlü düşünür Halil Cibran ile veda etti

Oda seçimkleri için başlayan geri sayımda, İTO'nun iki başkanın iki önemli mesaj geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Oda seçimleri için geri sayıma geçildi. İstanbul Sanayi Odası'nda ertelenen meslek komitesi seçimleri için tüm sektörler hummalı bir çalışma içine girerken, İstanbul Ticaret Odası'nının Nisan ayı Meclis toplantısı için hazırlanan gündem dosyasında "iki başkandan iki mesaj" yer aldı. 
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş veda metninde "Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu meclisin görev süresinin sona ermesiyle birlikte, 8 yıllık vazifeme son noktayı koyuyorum. Benim duygularıma, belki de en iyi, ünlü düşünür Halil Cibran'ın şu sözleri tercüman olur: Evim der ki, 'Beni bırakma, çünkü burada senin geçmişin yaşıyor.' Yolum der ki, 'Gel ve beni izle, çünkü ben senin geleceğinim.' Ve ben hem eve, hem de yola derim ki, "Benim ne geçmişim, ne de geleceğim var. Eğer kalırsam, kalışımda bir ayrılış vardır; ayrılırsam, ayrılışımda bir kalış."
İTO için en güçlü başkan adayı olan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar; "Yeni dönemde gönül verenlere çok iş düşüyor" başlıklı mesajı ile önümüzdeki günler için de temennide bulunuyor. 
 
 
İstanbul için sınırların ötesini hedefleyen bir Ticaret Odası 
 
İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar 
 
"Meclis Başkanınız olarak geçirdiğim bu dört yılda, meclisimizin her ferdinin; büyük bir özveriyle çalıştığına, ülkemizi, sektörlerimizi ve Odamızı ileriye taşıyacak adımlar attığına bizzat tanık oldum.
Artık bayrağı 19. Dönem Meclisi'ne devredeceğiz. Vedam sizlere değil, birlikte geçirdiğimiz değerli yıllara, yaşananlara ve zamanaÖ Çünkü gönlüm ister ki; dönemimizde oluşan dostluk köprüleri yeni döneme taşınsın, Oda'nın sahip olduğu değerler sizlerin tecrübesiyle birleşerek daha da artsın, yıllar içinde oluşan bu sinerji artan bir verimlilikle sürsün, başarılı faaliyetlerimiz Odamızın tüm üyelerine sirayet etsin, Odamız ticaret hayatına sağladığı katkılarıyla daha fazla anılsın.
Dürüstçe, üretkence, çalışarak, hak ihlal etmeyerek, sözlerini tutarak, cesurca adımlar atan, kazanan ve kazandıran bir ticari düzen için üyelerini duyan, onlara sesini duyuran, dünya ticaret hayatına örnek olan bir Oda görmeyi gönülden istiyorum. Sınırları belirleyen düşüncelerimizdir, hayal ettiklerimiz ise bizi sınırların ötesine taşır. Güzelliği tarif edilemez şehrimiz İstanbul için, hedefi sınırların ötesi olan bir Ticaret Odası temenni ediyorum."
 
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş
 
[PAGE]
 
Kimseyi bilerek kırmadık gönül rahatlığıyla veda ediyorum
 
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş
 
"Görev süresinin sona ermesiyle birlikte, 8 yıllık vazifeme son noktayı koyuyorum. Benim duygularıma, belki de en iyi, ünlü düşünür Halil Cibran'ın şu sözleri tercüman olur: Evim der ki, 'Beni bırakma, çünkü burada senin geçmişin yaşıyor.' Yolum der ki, 'Gel ve beni izle, çünkü ben senin geleceğinim.' Ve ben hem eve, hem de yola derim ki, "Benim ne geçmişim, ne de geleceğim var. Eğer kalırsam, kalışımda bir ayrılış vardır; ayrılırsam, ayrılışımda bir kalış.' Biliniz ki, benim de ayrılışımda bir kalış vardır. Çünkü tam 1995'ten beri İTO benim hem evim, hem de yolum oldu. Çünkü İTO benim ne geçmişim, ne geleceğim, her zaman bugünüm oldu. Hepsinden de önemlisi İTO, en kalıcı dostluklarımı tesis ettiğim, burada olmasaydım asla tanımayacağım kişileri tanıdığım görkemli bir teşkilattı. 
Bu süreçte hep birlikte sevindik, hep beraber üzüldük; ağladık, güldük, çalıştık, yorulduk; belki zaman zaman kırıldık ama hiçbir zaman bilerek kimseyi kırmadık. O yüzden gönül rahatlığıyla veda etmenin huzurunu yaşıyoruz. Baki, "Avazayi bu aleme Davud gibi sal / Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş" der. Sizler de İTO'nun gücünü ve hizmetlerini bu aleme saldınız. Yaptığınız hizmetler yarın burada olmasak bile bu kubbede hoş bir sada olarak, yıllarca anılacak."
 
Sanayicinin de gündemi seçim
İSO'da yönetim kurulu fire vermiyor
 
NACE tartışmalarının en yoğun yaşandığı odalardan biri olan İSO'da, ertelenen meslek komitesi seçimleri için tüm sektörlerde hummalı bir çalışma başladı. İSO'da mayıs ayındaki seçimler için yoğun bir ilgi yaşandığı ve adayların firma ziyaretlerini sıklaştırdığı belirtiliyor. 300'ü aşkın meclis üyesi ve komite temsilcisinin belirleneceği yarış için mevcutların yanısıra, sivil toplum kuruluşlarının da faaliyetlerini artırdığı ve kulislerin alabildiğine hareketlendiği öğrenildi. Sanayiciler, tekstil başta olmak üzere, tam ve yan sanayide şu anda gündemin seçimlere kilitlendiği ve aday sayısında da bu zamana dek görülmemiş oranda artış yaşandığına dikkat çekiyor. 
Edinilen bilgilere göre, Oda'nın Yönetim Kurulu da tam kadro, yaklaşan seçimlere adaylığını koyacak. Tanıl Küçük, Nuri Tuna, Fikret Tanrıverdi, Baki Kuriş, Kenan Baytaş, Fahir Gök, Ülkü Büyükgönenç, M. Aydın Özilhan, Kadir Efe, H. Uran Tiryakioğlu ve Armağan Şakar'dan oluşan oda yönetimi de, kendi komitelerinden çıkmak için çalışmalarını sıklaştırdı. 
 
Büyüklere rağmen sürprizler yaşanır
 
İSO'ya yakın çevreler, bu seçimlerde de, geçmişteki uygulamaların görülebileceğini ve büyük üreticilerin tedarikçilerini yine etkileyeceğini ancak bu kez önemli sürprizlerin de yaşanabileceğini dile getirdi. Küçük işletmelerin, sivil toplum kuruluşlarının da yardımıyla, bu kez daha fazla adının duyulabileceğini dile getiren kaynaklar, "Kuşkusuz bu seçimler, hepsinden çok daha fazla sürprizlere açık" diye konuştu.