İTO ve İSO’da meslek komitesi ve meclis üyeleri belli oldu

İSO ve İTO’da dün başlayan seçim maratonunda meslek komiteleri ve meclis üyeleri belli oldu. İTO’da birlik görüntüsü verilirken, İSO’da şimdiki başkan Tanıl Küçük ile başkan adayı Erdal Bahçıvan meclis üyeliğini garantilediler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 


İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçim
maratonunun ilk aşaması dün gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın yaşandığı her iki oda seçimlerinde meslek komitesi, meslek üyesi ve meclis üyeleri belirlenmiş oldu.
İTO ve İSO’da yönetim kurulu ve meclis başkanlıkları seçimleri ise ay sonunda yapılacak. ISO’da dünkü seçimlerde 105 meclis üyesi belli oldu. 29 Mayıs’ta yapılacak seçimde İSO başkanını seçecek olan bu isimlerle ilgili kesin liste adayları, olası itiraz ve isim değişiklerine karşın 27 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından
açıklanacak. İSO seçimlerinde başkanlık için şu anda sadece Erdal Bahçıvan adaylığını açıklarken, halen İSO başkanlığını yapan Tanıl Küçüğün ise ya bugün ya da seçime bir gün kala adaylığını açıklayabileceği öğrenildi.

Küçük ve Bahçıvan yeniden seçildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’da yapılan seçimlerde, Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan yeniden sandıktan çıkarken, seçim sonuçları, ilkleri de beraberinde getirdi. NACE kodlaması tartışmaları nedeniyle ertelenen İSO seçimleri, dün Cevahir Kongre Merkezi’nde yapıldı. Yaklaşık 13 bin kişinin 46 sandıkta oy kullandığı seçimlerde, Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan yeniden meclise girmeye hak kazandı. Saat 09.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi akşam 17’de tamamlanırken, oy verme işlemi süresince, birçok sandıkta kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını günler öncesinden açıklayan Erdal Bahçıvan ile Oda’nın muhalif isimlerinden Adnan Dalgakıran ve İsmail Gülle gibi isimlerin ittifak içinde olduğu gözlenen seçimlerde, sandıkların açılmasının ardından, ilkler de yaşandı.

Daha önce TÜGİK Başkanı olan Hazim Sesli’nin de aday olduğu meslek komitesinde oylar eşit çıkınca kura çekimine gidildi ve Sesli  meclise girmeye hak kazanan isim oldu. Ayrıca, kesin olmayan sonuçlara göre, mevcut yönetimden Nuri Tuna, Armağan Şakar, Ural Tiryakioğlu gibi isimler seçimi kaybederken, rekabetin en fazla yaşandığı grup olan 16. Meslek Komitesi’nde ise Ülkü Büyükgönenç, Fatma Saral ve Mehmet Nuri Görenoğlu
meclise yeniden girmeye hak kazanan isimler oldu. TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer ise, bu komitede seçimi kaybetti.

Dünkü seçim sonuçlarına göre; İSO Meclisi üyelerinin yüzde 40’a yakını değişti. Yaş ortalaması düşerken Meclis’e 6 da kadın sanayici girdi. Seçimlerde yaşanan ilklerden
biri ise, MÜSİAD’ın eski başkanı Ömer Cihat Vardan’ın ilk kez İSO seçimlerine katılarak Meclis’e girmesi oldu. İSO seçim sonuçları 27 Mayıs’ta askıya çıkacak. 29 Mayıs’ta
ise Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı belirlenecek.

İTO seçimlerine yoğun ilgi

[PAGE]

 

İTO seçimlerine yoğun ilgi

İTO üyesi 330 bin seçmen, yeni dönemin İTO meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için Türk Telekom Arena Stadyumu’nda sandık başına gitti. Seçimlerde, İTO’nun 81 meslek komitesinin, 248’i meclis üyesi olmak üzere 577 üyesi belirlendi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “İstanbul Ticaret Odası’na yakışır bir şekilde, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz” dedi. İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise, “Bugün sandıkların açılmasıyla komite üyeleri belli olacak. 29 Mayıs’ta İTO’nun burada oluşmuş olan 248 meclis üyesi, yönetim kurulunu, başkanını ve disiplin kurulunu seçecek” diye konuştu.

Bahçıvan: Adaylar kararını açıklamalıydı

Daha önce İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, seçim sonuçlarının alınmasından sonra, kısa bir değerlendirme yaptı. Seçimlerle bir kan değişimi yaşandığını ifade eden Bahçıvan, “Sanayi Odası’nın ve
İstanbul sanayisinin kendi dinamikleri ve gerçekleri var. Seçim sonuçlarına derneklerin etkileri açısından bakmamak gerekiyor. Aday olanların bugüne kadar adaylığını açıklaması gerekiyordu. Sanayi Odası gibi çok önemli bir yerde 3-5 saat kala veya birkaç gün kala adaylık açıklaması olmaz” diye konuştu.

İTO yönetiminden ‘birlik’ mesajı

İTO’da mevcut Başkan Murat Yalçıntaş ile yeni dönemin başkan adayı İbrahim Çağlar, oy kullanımı sırasında birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler. Çağlar, 77 numaralı meslek komitesinden büyük çoğunlukla seçildi. Seçimin ardından göreve gelecek isimlere başarılar dileyen Murat Yalçıntaş, “Hem komite üyeleri hem meclis üyeleri hem de yönetim çok başarılı bir şekilde İTO’yu yönetecek. İnanıyorum ki ekip İstanbul iş alemini çok başarılı yarınlara taşıyacaktır” diye konuştu.
Murat Yalçıntaş, seçimler sırasında Türkiye ve dünyadan seyahat notlarını bir araya getirdiği “Bende Kalmasın” adlı kitabını da kurulan stantta imzaladı.