İzmir, gelinlikte dünyanın merkezi olma yolunda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İZMİR - İzmir'de gelinlik sektöründe 7 yılda dünyaca tanınan boyuta getiren IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, "uluslararası fuar" tescili kazanacak.
 
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden, bu yıl 13-16 Şubat günlerinde 7'ncisi düzenlenecek olan fuarın kent ekonomisine hareketlilik getireceğini belirtti.
 
1-062.jpg
 
[PAGE]
 
İzmir'in geleneksel olarak bir gelinlik üretim merkezi olduğunu ancak firmaların kabuğunu kırması, tasarım ve pazarlama alanında atılım yapmasının IF Wedding Fuarı ile birlikte gerçekleştiğini anlatan Özden, 7 yıl önce küçük aile işletmeleri olarak yola çıkan bir çok firmanın bugün kurumsallaşarak, kendi koleksiyonlarını üreten ve çevre coğrafyadan gelen siparişlere yanıt vermeye çalışan bir yapıya büründüğünü ifade etti.
 
2-063.jpg
 
[PAGE]
 
Fuarın, gelinlikte İzmir'i bir merkez haline getirdiğine işaret eden Özden, bu yıl 14 bin metrekare alanın fuara ve katılımcılara yetmediğini, İzmir'de yapım çalışmalarına başlanan yeni fuar kompleksini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
 
3-056.jpg
 
[PAGE]
 
4-047.jpg
 
Katılımcı ve ziyaretçi sayısını her yıl artıran fuarın uluslararası fuar standartlarına ulaştığını kaydeden Özden, "Gerekli kriterleri yerine getiren If Wedding Fuarı'nın uluslararası Fuar olarak tescil edilmesi sağlanacak. Düzenleyici kuruluş olan İZFAŞ, yakın bir zamanda Uluslararası Fuarlar Birliği'ne başvuru yapacak. Fuarın bu tescili almasıyla gelinlik sektörü çok daha iddialı bir konuma gelecek" dedi.
 
[PAGE]
 
Avrupa ve Ortadoğu'nun tercihleri
İzmir'de gelinlik sektörünün köklü firmalardan birinin yöneticisi olan İsmail Urhan da fuarın sadece İzmir'e değil, Türkiye ekonomisine katkı sağladığını, firma olarak fuarın sağladığı bağlantılarla İtalya'nın da aralarında bulunduğu 15 firmaya ihracat yapar hale geldiklerini kaydetti.
6-031.jpg
 
[PAGE]
 
Gelinlik sektöründe Ortadoğu'da Suriye'nin geçmişte bir merkez olduğunu belirten Urhan, şöyle konuştu:
 
5-035.jpg
 
"Suriye'deki olaylar nedeniyle Ortadoğu'daki siparişler İzmir'e kaydı. İzmir'in yenilikçi tasarımıyla bu ülkelerdeki pazarını hızla artıracağını düşünüyoruz. Gelinlik Fuarı ile birlikte ihracatımızdaki artış yüzde 70'lere ulaştı.
 
[PAGE]
 
Artan ihracatla birlikte istihdam oranlarımız da artıyor. Özellikle kadın istihdamı noktasında umut verici seviyelere ulaştık. Fuar sektörümüzü büyüttükçe biz de ülke ekonomisini büyüteceğiz."
 
7-031.jpg
 
[PAGE]
 
Sektörün büyüme potansiyeli bulunduğunu ancak Çin rekabeti nedeniyle büyük kapasiteli hale gelemeyeceğini de bildiren Urhan, "Müşteri temsilcileri gelip modellerimizi beğeniyor ve sipariş veriyor ama yüzlerce sipariş vermek istediklerinde bunu Çin'e yaptırıyorlar.
 
8-023.jpg
 
Oradaki ucuz işçilik daha da büyümemiz önünde engel. Buna rağmen Türk gelinlikçileri butik üretimlerle iddialı bir konuma gelecektir" diye konuştu.
 
[PAGE]
 
9-017.jpg