İzmir, şehitlerini uğurladı

Adalet Bakanı Bozdağ, teröristlerin kimlikleri tespit edildiğini, soruşturma kapsamında 18 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün İzmir Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısı sonrası şehit düşen polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can için İzmir Barosu'nda tören düzenlendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ege Ordusu Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Adliyesi çalışanlarında katıldığı törende şehitlerin ailelerinin feryatları yürek burktu.

Teröristlerin kimlikleri belli oldu

Tören çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. Bozdağ, "Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şu aşamada kimliklerini açıklamıyoruz. Soruşturmayla ilgili 18 kişi de yakalandı" dedi. 

Yaralılara ilişkin bilgileride paylaşan Bozdağ, 2 yaralının tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, 2 polis, 3 avukat ve 2 sivil vatandaşın tedavilerinin ise sürdüğünü belirtti.

Şehit polisin adı yaşatılacak

Bakan Bozdağ ayrıca şehit polis memuru Fethi Sekin'in adının bir yere verilerek yaşatılması için çalışma yapacaklarını da söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ törendeki konuşmasında ise, “Ateş düştüğü yeri yakar. Onlar vatanları için şehit oldular. Bu saldırı sadece İzmir Adalet Sarayı’na değil tüm Türkiye’ye yönelik bir saldırıdır. Türk milletinin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırıdır. Türkiye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da en etkin şekilde terörün, teröristlerin, terör örgütlerinin sonunu getirene kadar mücadelesini sürecektir. Saldırıları yapanlar, arkasındaki karanlık güçler ‘bunları yaparsak Türkiye’nin terörle mücadelesi zaafa uğrar’ hesabı yapıyorlarsa boşuna aldanıyorlar. Türkiye mücadelesini artırarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ'ın konuşmalarının ardından şehitlerin naaşları dualar ve sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir