İzmir'de beyaz eşya izdihamı

İzmir'de beyaz eşya ve elektronik eşya mağazasındaki indirimli ürünler, izdihama neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir'de bir firmanın hizmete açtığı beyaz eşya ve elektronik mağazasındaki indirimli ürünler, izdihama neden oldu.

Bir İngiliz grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki markasının, İstanbul dışındaki ilk mağazasını açışı öncesinde birçok üründe yüzde 50'ye varan indirim yapacağını duyurması, vatandaşların saatlerce mağaza önünde beklemesine yol açtı. İndirimli ürünlerden almak isteyen vatandaşlar, dün öğle sonrasından itibaren Çiğli Koçtaş İzmir Mağazası önünde beklemeye başladı.

Yaklaşık bir kilometrelik kuyruk oluşturan yüzlerce vatandaşın izdihama neden olmaması için firma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik tedbirlerine rağmen sıra nedeniyle tartışan bazı vatandaşlar, arbede yaşanmasına neden oldu.

Sabah 07.00'de hizmete açılan mağazadan ürün almak isteyen ve sırada ter döken vatandaşlara, görevliler su dağıttı.

Dün saat 16'da sıraya girdi

İndirimli ürünlerden almak için yüzlerce kişilik kuyruğun ilk sırasındaki İbrahim Kaya, cuma günü saat 16.00'da mağaza önünde beklemeye başladığını, ilerleyen saatlerle birçok vatandaşın kuyruğa dahil olduğunu anlattı. Kaya, piyasada bin YTL'nin üzerindeki dizüstü bilgisayarı, 649 YTL'ye almak için beklediğini belirtti.

Gece yarısı gelen bazı vatandaşlar da sahurlarını mağaza önünde yaptıklarını, piyasanın hemen hemen yarısına olan LCD TV, bilgisayar ve çeşitli ürünler almak istediklerini anlattılar.

Açılışın ardından 10'arlı gruplar halinde mağazaya alınan vatandaşlar, indirimli ürünlerden yararlandı. Saatlerce beklemenin ardından istedikleri ürünleri indirimli olarak alabilenler, mağazadan mutlu ayrıldı.

Mağaza yetkilileri, 4 bin ürünün yer aldığı mağazadaki birçok üründe açılış nedeniyle indirim yapıldığını, bu tür kampanyaların belirli aralıklarla süreceğini belirtti.