İzmir'de elektrikli araçlar için şarj istasyonu

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 3 elektrikli araç şarj istasyonuyla kentte elektrikli otomobil sayısının artması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 3 otoparka elektrikli araç şarj istasyonu kurdu. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, çevre bilincini geliştirmek amacıyla kentteki çeşitli otoparklara elektrikli araç şarj istasyonları kurmaya başladı. 

İlk etapta 3 istasyon monte eden İzelman AŞ, otopark bedelini ödeyen vatandaşların otomobillerini ücretsiz şarj edebileceğini açıkladı. Bu çevreci yatırımla İzmir'deki elektrikli otomobil sayısının artması bekleniyor. 

Elektrikli şarj istasyonları halen aktif olarak Alsancak'ta Migros'un üstündeki katlı otoparkta, Kültürpark yeraltı otoparkında ve Konak katlı otoparkında hizmet veriyor. 

İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, elektrikli araç sayısının artması ve gelen talebin çoğalması ile istasyon sayısının daha da yükselebileceğini belirtti. 

Şu anda şarj istasyonlarında ayna anda iki aracın şarj edilebileceğini dile getiren Kırmızı, açıklamada şu görüşlere yer verdi: 

"Eğer bir katkımız olacaksa, İZELMAN'ın işlettiği tüm otopark alanlarında şarj istasyonu kurmak isteriz. Yeter ki üretici firmalar elektrikli araç olayını ciddiye alsınlar, ağırlık versinler. İlk etapta kar değil, dışa bağımlılığı kırmak açısından alternatif enerji kaynaklarına ihtiyaç var. Ayrıca işin çevresel boyutu çok önemli. Bu araçlar sayesinde karbon salınımı azalacak. İnsanın en büyük yaşam kaynağı çevreye katkıda bulunmak gurur verici." 

Şarj edilmesinin ardından 200 kilometre yol gitme kapasitesine sahip elektrikli otomobillerden İzmir'de sadece 10 adet olduğunun bilgisini veren yetkililer, kurulan şarj istasyonları ile bu sayının artmasını beklediklerini vurguladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu alanda kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapan Türkiye'deki ilk belediye olduğu ifade edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir