İzmir'de operasyon: 45 gözaltı

Gözaltına alınan zanlıların "12 ayrı suç örgütüne mensup oldukları, yaşlı kişileri hedef seçtikleri" bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de sabah saatlerinde düzenlenen dolandırıcılık operasyonuna 550 polisin katıldığı, operasyonda bir de polis helikopterinin kullanıldığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, dolandırıcılık, yankesicilik ve yağma olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 45 zanlının sorgusu sürüyor.

Gözaltına alınan zanlıların "12 ayrı suç örgütüne mensup oldukları, yaşlı kişileri hedef seçtikleri, vatandaşların dini duygularını istismar ederek, hayır ve yardımda bulunacaklarını söyleyip dolandırıcılık, yankesicilik ve yağma yaptıkları" bildirildi.

Zanlıların, başta İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana olmak üzere 43 ilde 308 olaya karıştıkları kaydedildi.

Şüphelilerin suç işlemek amacıyla İzmir'den başka illere uçakla, kiralık araçla ya da kendi araçları ile gittikleri bildirildi.

Düzenlenen operasyonlara 550 polis ile 1 polis helikopterinin katıldığı belirtildi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, sabah saatlerinde Gültepe, Mersinpınar ve Boğaziçi semtlerinde Özel Harekat, Terörle Mücadele, Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekiplerinin, polis helikopteri desteği ile önceden tespit edilen adreslere düzenlediği "nitelikli dolandırıcılık operasyonu" kapsamında 42 kişinin, Antalya'da da operasyonla bağlantılı olarak 3 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.