İzmir'de patlama: 11 yaralı

Konak'ta plastik patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı; 8 polis ile 1'i albay, 2'si er olamak üzere 3 asker yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde, askeri ve polis servis araçlarının önünde, park halindeki otomobilde patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Buca'dan Eşrefpaşa'ya çıkan Yeşillik Caddesi  üzerinde yer alan Çinili Camisi'nin alt tarafında park halindeki bir otomobilde sabah 07.45 sıralarında patlama meydana geldi.

Atalay: Tek tesellimiz ölüm olayının olmaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamada, 7 polis ve 3 askerin yaralı olduğunu söyledi. Bakan Atalay, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir'deki saldırıda uzaktan kumandayla bir aracın patlatıldığını belirterek, araçta bulunan 7 polis ve 3 askerin yaralandığını söyledi. Saldırı ile ilgili uzman ekiplerin çalıştığını kaydeden Atalay, "Polis servis aracı caddeden geçerken yola bırakılan bir araç uzaktan patlatılıyor. Araçta bulunan güvenlik görevlilerimizden 7 polisimiz, 3 askerimiz yaralanıyor. Askerlerimizden bir tanesinin durumu ciddiyetini koruyor, şu an ameliyatta. Üzüntü verici bir olay. Tek tesellimiz ölüm olayının olmaması" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak ilçesindeki patlamanın, olay yerine bırakılan sahipsiz bir araçta meydana geldiğini, plastik türdeki patlayıcı maddenin, uzaktan kumanda ile ateşlenmesinden kaynaklandığının değerlendirildiğini bildirdi.

Cahit Kıraç, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, emniyet yetkililerinden bilgi aldı.

Kıraç, aldığı ilk bilgilerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz.

Patlamada maalesef 8 polisimiz ile biri albay, 2'si er olamak üzere 3 askeri personelimiz yaralandı. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar."