İzmit'te seçim sonuçlarına itiraz

İzmit'te seçim sonuçlarına CHP, MHP ve AK Parti'den itiraz geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KOCAELİ - Kocaeli'de CHP ve MHP, İzmit belediye başkanlığı, AK Parti ise İzmit belediye meclis üyeliği seçim sonuçlarına itiraz etti.

Alınan bilgiye göre, CHP İzmit ilçe başkanlığı, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek itiraz etti. CHP İzmit İlçe Başkanı Necdet Çetinak, itiraz dilekçesiyle birlikte gerekçelerin yer aldığı 120 sayfadan oluşan bir dosyayı İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etti.

MHP İzmit İlçe Başkanlığı da bir ilköğretim okulunda 114 adet mühürlü zarf bulunduğu iddiasıyla İzmit belediye başkanlığı seçimine itiraz etti.

MHP İzmit Belediyesi meclis üyesi adayı Levent Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ilköğretim okulunda öğrenim gören yeğeninin sınıfta 114 adet mühürlü zarf bulduğunu söyledi. Çoban, bu zarflarla birlikte İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdiklerini kaydetti.

Seçimlere hile karıştırılmış olabileceğini de öne süren Çoban, aynı okulda oy pusulası bulunabileceği ihtimaline karşı inceleme yapılması için İlçe Seçim Kuruluna uyarıda bulunduklarını da belirtti.

Öte yandan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Yusuf da İzmit belediyesi meclis üyeliği seçimine itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kuruluna verdi.

İzmit Belediye Başkanlığını partisinin kazandığını, ancak meclis üyeliğinde CHP'den daha az oy aldıklarını ifade eden Yusuf, bunun yanlışlıkla yazıldığını iddia etti. Yusuf, bu yanlışlığın düzeltilmesi için itiraz ettiklerini bildirdi.