İzmitliler Posco'yu istemiyor

İzmit Belediye Başkanı Doğan, İzmitlilerin havayı, toprağı ve denizi kirleten sanayi yapısı istemediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Güney Koreli Posco firmasının kente kuracağı tesise ilişkin, "Biz İzmitliler olarak kentimizde havayı, toprağı ve denizi kirleten sanayi yapısı istemiyoruz" dedi.

Doğan, İzmit Belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, şehri sanayi kenti kimliğinden turizm ve kültür kimliğine kaydırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kocaeli'nin şu an sanayi bakımından Türkiye'nin kalbi noktasında olduğunu belirten Doğan, "Biz İzmitliler olarak kentimizde havayı, toprağı ve denizi kirleten sanayi yapısı istemiyoruz" dedi.

Kentin yatırımlara ihtiyacı olduğunu, ancak bunun olmazsa olmaz koşullarının da bulunduğunu ifade eden Doğan, "Bu sıralarda, Ali Kahya bölgemizdeki bir organize sanayi sitesi içerisinde Güney Koreli büyük bir şirketin yatırım yapma çabaları var. Gelişmeleri biz de dikkatle izliyoruz. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde havayı, toprağı ve denizi kirleten sanayi istemediğimizi dile getirdik' diye konuştu.

"Sadece, üretiminde dumansız sanayi artığı içermeyen, havaya, suya, denize herhangi bir zararı olmayan ambalaj veya montaj türü sanayi sistemi olursa ona bir itirazımız olmaz" diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Bunlar zaten her kentte bir ölçüde olması arzu edilen istihdama ve o bölgenin kalkınmasına katkısı olan yapılardır. Şu anda, ilgili girişimcilerden konuyla ilgili detaylı bilgileri istedik. Her ne kadar izin yetkileri bir çok kuruma dağılmışsa da fabrika kurma işlemlerini, İzmit Belediyesi ve İzmit halkı olarak dikkatle izliyoruz. Şehrimize zarar verebilecek, ağır sanayi türü de dahil, olumsuz etkileri olabilecek fabrika ya da yapıyı kabul edemeyiz.

Bundan önceki liman olayında da olduğu gibi, burada da duruşumuz nettir. Ama bizim öğrendiğimiz kadarıyla havayı ve denizi kirletmeyecek, montaj benzeri bir fabrika kurması planlanıyor. Onun detayları bize sunulacak. Biz de onları gözleyeceğiz. Konuyla ilgili bütün kurullar çalışacak. Devletin ilgili kurumları olarak, Çevre Müdürlüğü, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve tabi ki, biz de konunun takipçisi olacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir