Japon perakende devi Aeon Türkiye'de

Aeon'dan gelen yetkililer, alım için, İzmir'de gıda sektöründen 44 firma temsilcisiyle görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Japonya'nın en büyük perakende grubu olan Aeon'dan gelen yetkililer, İzmir'de gıda sektöründen 44 firma temsilcisiyle görüştü.

Japon Türk Dostluk Derneği Başkanı ve Danışmanlık Şirketi yetkilisi Toshiyuki Koiwa, Aeon'un Japonya pazarı için bir başlangıç olduğunu, bu kuruluşu daha küçük şirketlerin izleyeceğini belirtti.

Türkiye'nin Japonya'ya narenciye ürünleri ihracatını artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında Mersin ve İzmir'e gelen Aeon Grubu içindeki iki şirketten yetkililer, Ege İhracatçı Birliklerinde (EİB), 44 gıda ihracatçısı firmayla görüştü.

Aeon'a bağlı AIC Inc. şirketinin yetkilisi Katsuhito Inakubo yaptığı açıklamada, görüşmeler sonrası fabrika ziyaretleri yapacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin potansiyeli olduğunu bildiklerini, greyfurtta ihracata bir süre önce izin verildiğini, bu konuda ihracatın sağlıklı bir şekilde yapılması halinde diğer ürünlerin de alımına başlayabileceklerini ifade eden Inakubo, limon ve kirazda da ihracat potansiyeli bulunduğunu, kuru meyve ürünlerinde ise Japonya tüketiminin artması halinde potansiyel yaratılabileceğini ifade etti.

Inakubo, Türkiye'de Japonya'nın tanınmasına rağmen Japonya'da Türkiye'nin çok fazla tanınmadığını, ancak Türkiye'ye gelen Japonların tekrar gelmeyi istemesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Japon yetkililer, Pınar Süt ve Işık Organik Tarım tesislerinde yapacakları incelemelerin ardından yarın İzmir'den ayrılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir