Joerg ve Kim altın madalya kazandı

Snowboard Paralel Giant Slalom yarışlarında, bayanlarda Alman Joerg, erkeklerde Güney Koreli Kim altınmadalya kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Snowboard Paralel Giant Slalom yarışlarında, bayanlarda Alman Selina Joerg, erkeklerde de Güney Koreli Sang Kyum Kim altın madalya kazandı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışlara, erkekler ve bayanlarda eleme turunu geçen 16'şar sporcu katıldı. Sporcular ilk olarak çeyrek finale kalmak için mücadele ederken daha sonra da çeyrek, yarı final ve final yarışlarında yer aldı.

Bayanlarda Almanya'dan Joerg 450 puanla birinciliği elde etti. Alman sporcunun ardından, Ukraynalı Annamari Chundak 360 puanla ikinci, Slovenyalı Gloria Kotnik ise 270 puanla üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde ise Güney Koreli Kim, 320 puan elde ederek ilk sırada yer aldı. Avusturyalı Sebastian Kislinger 256 puanla gümüş, İsviçreli Nevin Galmarini 192 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkeklerde Türkiye'yi temsil eden sporcular ise sabah yapılan bölümde elemeleri geçemeyerek, yarışlara veda etmişti.

Sporculardan Meriç Dumlu 6.21 puanla 37'nci, Berkcan Önem 5.92 puanla 40'ıncı, Naim Onur Özkul 5.73 puanla 42. ve Olgun Yalçın da 5.63 puanla 43. sırada yer alabildi.

Bayanlarda mücadele veren sporculardan Yasemin Bilgen 27.00 puanla 25'inci, Elif Ece Limon 18.00 puanla 28'inci, Zeynep Taviloğlu ve Gamze Demirci puansız olarak 33. ve 35. sırada kendilerine yer buldular.

Bu konularda ilginizi çekebilir