JP Morgan, gelişmekte olan piyasa tahvilleri için tavsiyesini düşürdü

Portföy ağırlığı düşürülen tahviller arasında Türkiye'nin tahvilleri de var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - JP Morgan Araştırma Bölümü gelişmekte olan piyasalar global bono endeksi (EMBIG) değerlendirmesini 'piyasa üzerinde getiri'den 'piyasa seviyesinde getiri'ye revize etti. Yunanistan'ın mali açıklarına yönelik endişelerin risk iştahını azaltmasının alınan kararda etkili olduğu ifade edildi. 

Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelerin özellikle kırılgan olduğunu belirterek Macaristan, Polonya ve Türkiye'yi underweight (piyasanın altında getiri) seviyesine düşürdü.

JP Morgan piyasada son dönemde yaşanan toparlanmanın bir fırsat olarak değerlendirildiğini ve EMBIG değerlendirmesini nötral'e düşürdüğünü belirterek, buna bağlı olarak Avrupa'daki bazı gelişmekte olan piyasalar için değerlendirmelerin de aşağı çekildiği zira bu piyasaları önümüzdeki bir kaç hafta için motive edecek yeni bir gelişme olmadığını dile getirdi.

Bununla birlikte JP Morgan, gelişmekte olan piyasalara para girişinin halen istikrarlı olduğunu belirterek gelişmekte olan piyasaların ABD piyasasına oranla daha tercih edilebilir olduğunu belirtti.

JP Morgan, Meksika, Rusya ve Venezeulla için pozisyonunu overweight (piyasa üzeri getiri) olarak korudu.

Bu konularda ilginizi çekebilir