Kabil'de Türkler hedef alınmadı

Kabil'de gerçekleşen saldırılara ilişkin, Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri saldırılarda Türkler'in de hedef alındığına ve Türk askerlerinin çatışmaya girdiğine dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Kabil'de gerçekleşen saldırılara ilişkin, Türkiye'nin her zaman Afganistan'la dayanışmasını sürdüreceğini vurgularken, saldırılarda Türkler'in de hedef alındığına ve Türk askerlerinin çatışmaya girdiğine dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi. 
 
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kabil'de 15 Nisan günü meydana gelen başta Afgan parlamentosu olmak üzere, resmi kurumları, bazı Büyükelçilikleri ve Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) tesislerini hedef alan ve intihar eylemlerini de içeren terörist saldırılara ilişkin üzüntü ve başsağlığı dilekleri ifade edilerek, "Terör eylemlerinin sonuç getirmeyeceğine olan inancımızı ve Türkiye'nin her zaman dost ve kardeş Afganistan'la dayanışmasını sürdüreceğini tekrar vurguluyoruz" denildi. 
 
Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bir soru üzerine, Kabil'de meydana gelen terörist saldırılar sırasında Türk askeri tesislerinin de hedef alındığına ve Türk askerlerinin çatışmaya girdiğine dair haberlerin asılsız olduğunu kaydederek, "Saldırılar sırasında hiçbir Türk sivil veya askeri mevcudiyeti hedef alınmamış, dolayısıyla askerlerimizce mukabele etme ihtiyacı doğmamıştır" dedi. 
 
Sözcü, şunları da söyledi: 
"Bakanlık Dost ve kardeş Afganistan halkıyla asırlardır süren dayanışmamızın bir tezahürü olarak Afganistan'da bulunan askerlerimizin yanı sıra bu ülkede kamu veya özel sektör bünyesinde çalışan vatandaşlarımızın Türkiye'deki aileleri ve yakınlarının bu tür asılsız haberlerle tedirgin edilmelerinin habercilik sorumluluğuyla bağdaşmadığı düşünülmektedir."
Bu konularda ilginizi çekebilir