Kadın girişimcilere kredi desteği

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, kadın girişimcilere 349 milyon lira finansman sağladıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, kadın girişimcilere özel faiz oranlarıyla ihtiyaç ve yatırım kredisi imkanı sunan Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında 12 bin kredi kullandırıp 349 milyon lira finansman sağladıklarını söyledi.

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen "Kadın Girişimci Buluşmaları" toplantılarının 12'ncisi, Kütahya'da Hilton Garden Inn Oteli'nde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karadere, bir yandan müşterilere değer katan bankacılık hizmetleri sunarken, diğer yandan maddi ve manevi birikimlerini topluma aktararak girişimcilerin gelişimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını bildirdi.

Girişimciliğin kapsamını genişletmek üzere 5 yıldır birçok faaliyete dile getiren Karadere, "Kadın girişimcilere özel faiz oranlarıyla ihtiyaç ve yatırım kredisi sağlayan Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında bugüne kadar 12 bin kredi kullandırıp 349 milyon lira finansman sağladık" dedi.

Karadere, KAGİDER ile birlikteliklerinin sosyal sorumluluk projelerinde de sürdüğüne işaret ederek, "İşimi Büyütüyorum" adlı eğitim toplantılarıyla yaklaşık 2 bin 500 kadın girişimciye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Hedef 4 milyon kadın girişimci

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise dünyanın 16'ncı büyük ekonomisine sahip Türkiye'de kadınların ekonomik hayata aktif katılımını desteklediklerini, daha yüksek kadın istihdam oranları talep ettiklerini söyledi.

Sadece ekonomik alanda değil, siyaset ve toplumsal yaşam dahil hayatın her alanında fırsat eşitliği istediklerini belirten Türktan, "Günümüzde kadınların Meclis'te, yerel yönetimlerde, kamuda, karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmesi, iş hayatında eşit yer alması en büyük ihtiyacımız ve çağımızın gereğidir. Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının 5'inci yılında başvurular 100'den 5 bine çıktı. Kadın girişimci sayısının da aynı oranda artarak 80 binden 4 milyona çıktığını görmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir