Kadın protestocular, İl Müdürlüğü'nü işgal etti

Kadın cinayetlerini ve kadına şiddet olaylarını protesto için Fatih'teki İl Müdürlüğü önüne gelen bir grup, müdürlük binasını işgal etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fatih'te, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto eden grup, eylem için geldiği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını işgal etti.  

Cağaloğlu'ndaki İl Müdürlüğü önünde toplanan, bir grup kadın eylemci, slogan attıktan sonra binanın içine girmek istedi. Güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine zorla içeri girip üst katlara çıkan eylemciler, kendilerine karşı koymak isteyen bazı görevlileri darbetti.  

Eylemcilerin bulunması için çalışma başlatıldı

Müdürlük binasındaki odalara girerek malzemelere zarar veren gruptakiler, ofis duvarlarına sprey boyayla yazılar yazdı. Gruptakiler, binanın dış cephesine yanlarında getirdiği pankartları astıktan sonra, olay yerinden kaçtı.  

Durumun bildirilmesi üzerine, bina önüne çok sayıda polis ekibi geldi. Olay yerinde inceleme yapan ve güvenlik kamerası görüntülerine el koyan polis, işgali gerçekleştiren eylemcilerin bulunması için çalışma başlattı. 

Eylemcilerin darbettiği çalışanların Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edildiği ve rapor aldığı belirtildi.  

İl Müdürü İnaltekin'den açıklama 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, yaptığı açıklamada, kendilerini "Kadın platformu" olarak adlandıran bir grubun öğle saatlerinde eylem için müdürlük binası önüne geldiğini belirterek, şunları söyledi:  

"Bazı grupların bir araya geldiği platforma üye yaklaşık 70'e yakın kadın, il müdürlüğü binamızı, kadın cinayetlerini bahane ederek, buradaki güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını darbederek, işgal etmişlerdir. Pencereden kendilerine ait pankartlarını sarkıtarak, binamızın içerisinde bulunan bilgisayarlarımızı tahrip etmişlerdir. Duvarlara yazılar yazarak, binamızın fiziksel yönden de tahrip olmasına yol açmışlardır."