Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Camisi'nde düzenlenenen Kadir Gecesi programına katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez de Ayasofya'daki Kadir Gecesi programına iştirak etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İslam dininde "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi bu gece dualarla idrak edilecek. Bu kapsamda Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler organize edildi.

Kadir Gecesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde özel bir program düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kadir Gecesi'nde Beştepe Millet Camisi'ndeydi.

Programda, Mısır'dan gelen hafız Memduh İbrahim Amir, hafız Adem Kemaneci, Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Boşnak hafız Senad Podojak Kur'an-ı Kerim okudu.

İlahi ve kasidelerin de seslendirileceği program sonrasında sahurunu Millet Camisi'nde yapmak isteyenler için yemek verildi.

Öte yandan, Millet Camisi'ne gelenlere akşam ve yatsı namazları arasında dondurma ikramı da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ayasofya'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, Diyanet İşleri eski başkanları Prof. Dr. Süleyman Ateş ve Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile beraber Ayasofya'daki özel Kadir Gecesi programına katıldı. Gece, dualar ve tekbirlerle idrak edildi.

Programda, Türkiye'nin en seçkin Kur'an okuyucuları ve Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında derece alan hafızlar Kur'an okudu.

Program, Ayasofya'dan 2 müezzinin canlı olarak çift ezan okumasıyla son buldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir