Kadrolaşmaya meclis araştırması isteniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP,  kadrolaşma ve hukuk dışı atama iddialarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen araştırma önergesinde, AK Parti iktidarı dönemindeki kadrolaşma ve hukuk dışı atama iddiaları, personel alımıyla ilgili sorunların tespitinin araştırılması talep edildi.

 AK Parti iktidarında, "kamu yönetiminde yandaş kadrolara yer açmak için bakanlıkların birleştirildiği, sık sık yeni kadrolar ihdas edildiği, hukuk dışı atamaların yoğun olarak yaşandığı" öne sürülen önergede, bu dönemde görevine iade edilen personelle ilgili mahkeme kararlarının çoğunlukla uygulanmadığı savunuldu.

Önergenin gerekçesinde, AK Parti döneminde yaşanan kadrolaşmayla, eğitim, mesleki deneyim ve liyakatten uzak atamalarla kamu hizmetlerinin büyük zaafa uğradığı iddia edildi. Siyasi atamaların hem kurum içindeki diğer personelin haklarının gasp edilmesine neden olduğu hem de çalışma barışını olumsuz etkilediği görüşüne yer verilen gerekçede, "Bilimsel, tarafsız, etkin bir kamu yönetimi oluşturmak, hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün iktidarların ortak hedefi olmak zorundadır" denildi.