Kamer Genç'ten Aslan'a 100 bin TL'lik dava

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a, Genel Kurul'da kendisine yönelik sözleri dolayısıyla 100 bin TL'lik tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da tartışmalara neden olan konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in şahsıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmadığını yineledi.

"Şahin'in birdenbire kükremesi, sinirlenmesi, daha önceden kararlaştırılmış bir oyununun sergilenmesi anlamına geliyor" ifadesini kullanan Genç, Şahin'e hakaret etmediğini iddia etti. Genç, ''Kast ettiğim; Atatürk'ün kadınlara yönelik getirdiği haklardı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendisini linç etmek için talimat verdiğini" savunan Genç, "Parlamento tarihinde görülmemiş ağırlıkta, ülkemizde bu laflar sarf edildiği takdirde karşı tarafı cinayet işlemeye sevk edecek ağırlıkta hakareti yapan kişiyi bu çatı altına getirdiğine göre, Başbakan Erdoğan, sen istifa ediyor musun? Sözüne güvenilir bir insansa, sözünün eriyse, istifa etmesi lazım" diye konuştu.
Genç, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a, Genel Kurul'da kendisine yönelik sözleri dolayısıyla 100 bin TL'lik tazminat davası açtığını ve ayrıca suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
Başbakan Erdoğan'a da kendisine yönelik sözlerinden dolayı da 20 bin TL'lik tazminat davası açtığını kaydeden Genç, tazminatları kazanırsa, bunları eğitim kurumlarına bağışlayacağını söyledi.