Kamer, halka açılıyor

Kamer Holding, borsaya kote olmak için Deniz Yatırım'la görüşüyor, holding başvuruyu seçimlerden sonra yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Kamer Holding ve Şah Inn Paradise Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan, yönetim olarak Borsa'ya kote olma kararı aldıklarını belirterek bununla ilgili Deniz Yatırım ile temasta olduklarını bildirdi.

Sevencan, Antalya Kumluca'daki 5 yıldızlı tatil köyü Şah Inn Paradise'ın sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada tatil köyünün Kamer Holding'in en büyük yatırımlarından biri olduğunu ve 5. sezonda da heyecanlarını kaybetmeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türk turizminin daha çok Rusya'ya bağlı olduğuna işaret eden Sevencan, Türkiye ile Rusya arasında bir sıkıntı olursa sektörün büyük yara alacağını, misafir çeşitliliğini artırmak için şimdi tarihi bir fırsat bulunduğunu vurguladı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sevencan İMKB'ye girme konusundaki bir soru üzerine de, kuruluşların önce Katılım Endeksine tabi tutulduğunu, orada 3 aylık bir sürenin olduğunu, daha sonra İMKB'ye girmenin söz konusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bizim Kamer Holding olarak o noktada sıkıntımız yok, fakat bizim hisselerimiz hamiline. Zaten şu anda tedavülde bulunuyor. Yani bizim bir ortağımız bir başkasına satabiliyor. Şu anda borsaya kote olması noktası belli bir süre alıyor. Bunun için altyapı çalışmamıza başladık. Fakat süre bayağı uzuyor, iki yılımızı alıyor en az. İnşallah 2012 yılı sonu itibariyle... Altyapı çalışmalarını başlattık. Sizi halka arz edecek firmayla özel bir çalışmaya tabi oluyorsunuz. Ona gelmeden önce bağımsız denetleme kuruluşundan geçiyorsunuz. Yönetim, genel kurul, yani bir sürü çalışma var.''

Borsa konusunda kararlıyız

Altyapılarını hazırlamak için yaklaşık 3 aydır Deniz Yatırım'la hazırlık yaptıklarını, resmi olarak çalışmaya seçimlerden sonra başlayacaklarını anlatan Sevencan, ''Biz kararlıyız Borsa'ya açılmak için. Ne çıkacak, ne kadar sürede hazırlanacak, nasıl bir yol izlenecek, bütün bunlara birlikte karar veriyoruz. Yönetim olarak bizim Borsa'ya kote olma noktasında kararımız var. Deniz yatırımla da ilk bir temas yaptık"dedi.

Şah İnn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel de 11 yıl önce ''Türk aile yapısına uygun tatil"anlayışını getirmeye karar vererek ilk yatırımlarını yaptıklarını, 2007 yılında da Şah Inn Paradise markasını oluşturduklarını hatırlattı.

İlk başta sektöre karşı bir önyargı olduğunu belirten Yücel, şunları kaydetti:

''Sanki sadece burada kapalı insanlar tatil yapıyormuş gibi bir algı vardı, iletişim çalışmalarımızla bu önyargıyı kırmayı başardık. Türk aile yapısında birbirini kıskanan eşler çok fazla. Erkek kadın fark etmiyor. Eşini kıskanan kişiler burada huzurla tatil yapmaya, dinlenmeye gelebiliyor. Tesisimizi diğerlerinden ayıran en temel özellik alkol servisimizin olmaması ve kadın-erkek için özel havuzlarımızın bulunması.''

Yücel, konuklardan gelen talep doğrultusunda 2012 yılında ailelere özel havuzlar yaptırmayı düşündüklerini ilk başta yaklaşık 400 bin dolarlık yatırımla tesisleriyle birlikte 100'er metrekare alanda 20 adet havuzu tesise ilave edeceklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir