Kamplardan gelen 3 kişi tutuklandı

Kandil ve Mahmur kamplarından gelen 34 kişi arasında yer alan 17 kişiden 3'ü tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 3 kişi tutuklandı.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009 günü gelen 34 kişi arasında yer alan 17 kişinin yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Kandil'den gelen Mustafa Ayhan ve Hüseyin İpek ile Mahmur'daki kamptan gelen Fatma İzzet, Menekşe Soydam, Nurettin Turgut, Hacı Sorgun ve Kemal Ökten hazır bulundu.

Sanıklardan Kandil'den gelen Mustafa Ayhan ve Hüseyin İpek, savunmalarında örgüte katıldıkları için pişman olmadıklarını ve Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istemediklerini söylediler.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Ayhan ve Hüseyin İpek ile Nurettin Turgut'un tutuklanmasını, diğer 4 sanığın ise tutuksuz yargılanmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009 günü gelen 34 kişi arasında yer alan diğer 10 kişinin ise yargılanmalarına 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemelerinde devam ediliyor.

Bir süre önce de Kandil'den gelen grup içerisinde yer alan Mehmet Şerif Gençdal da Diyarbakır'da 21 Mart günü düzenlenen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan tutuklanmıştı.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009'da gelen 4'ü çocuk 34 kişi arasında yer alıyordu.

Öte yandan, duruşma nedeniyle çok sayıda kişi Diyarbakır Adliyesi önünde beklerken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir