Kamu kurumları personel alacak

Rekabet Kurumu ve Dış Ticaret Müsteşarlığı personel alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurumu sınavla 12 rekabet uzman yardımcısı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ise 41 dış ticarette standardizasyon denetmen yardımcısı alacak.

Rekabet Kurumu, Rekabet Kurumu Meslek Personeli Seçme, Yetiştirme ve Yükseltme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, toplam 12 rekabet uzman yardımcısı alımında bulunacak.

Buna göre 7 rekabet uzman yardımcılığı sınavına, en az dört yıllık öğrenim veren yüksek öğretim kurumlarının iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya işletme mühendisliği ya da endüstri mühendisliği bölümlerinden, yahut bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından, 5 rekabet uzman yardımcılığı (hukukçu) kadrosu içinse hukuk fakültesinden yahut bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.

Adaylarda, ÖSYM  tarafından 2009 ve 2010 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında rekabet uzman yardımcılığı kadrosu için (KPSS P5) 90 ve üzerinde puan, rekabet uzman yardımcılığı (hukukçu) kadrosu için başvuracak adayların ise (KPSS P5) 80 ve üzerinde puan almış olmaları şartı aranacak.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak sınavın yazılı kısmı, 28 Kasım 2010 tarihinde saat 9.30'da Bilkent Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri, kurumun internet sitesinde ilan edilecek ve sınava giriş belgeleri adayların adreslerine gönderilecek.

Adaylar başvurularını, 22 Kasım 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar kuruman Ankara'daki merkezine yapacaklar.

Dış Ticaret Müsteşarlığı

Bu arada Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere sınavla, toplam 41 dış ticarette standardizasyon denetmen yardımcısı alacak.

Sınav sözlü olarak tek aşamalı 6-10 Aralık 2010 tarihlerinde saat 9.30 ile 18.00 saatleri arasında Ankara'da müsteşarlık merkez binasında gerçekleştirilecek. Başvurular, 25 Ekim 2010 tarihinde başlayacak, 5 Kasım 2010 tarihinde mesai saatinde sona erecek.

Sınava en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakültelerinin işletme, iktisat, gıda mühendisliği, kimya mühendisliği ve ziraat mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği yükse öğretim kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yükse okullardan mezun olanlar katılabilecek.

Ayrıca sınava, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yayılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) ziraat, gıda ve kimya mühendisliği ile işletme ve iktisat bölümlerinden mezun adaylar için KPSS4 puan türünden asgari 70 puan alan adaylar katılabilecek.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar 12 Kasım 2010 tarihinden itibaren müsteşarlığın internet sitesinde ve müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek.

Yapılacak sınav sonucunda yeterlilik ve başarı düzeyine göre 41 denetmen yardımcısının görev yapacağı yerler şöyle:

"Marmara (İstanbul, Bursa), Batı Anadolu (İzmir), Güneydoğu Anadolu (Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır), Güney Anadolu (Mersin), Doğu Karadeniz (Trabzon)"

Atama yapılacak toplam 41 kadro için alınacak denetmen yardımcılarının bölüm ve kontenjanları ise şöyle:

"İşletme (9), iktisat (8), gıda mühendisi (8), kimya mühendisi (8), ziraat mühendisi (8)"

Bu konularda ilginizi çekebilir