Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu kararları için mahkemede

Kamu-Sen Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanması istemiyle dava açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanması istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

Akyıldız, taleplerine ilişkin dilekçeyi teslim ettikten sonra mahkemeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, 15-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen toplu görüşme sürecini Uzlaştırma Kuruluna taşıdıklarını anımsattı.

Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere ilgili bakanla 5 Ekimde bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Akyıldız, bu toplantıda Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmasına ilişkin taleplerini Kamu İşveren Kurulu tarafına ilettiklerini belirtti.

Kamu İşveren Kurulunun, Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek istemediğini ifade eden Bircan Akyıldız, şöyle konuştu:

"Kamu İşveren Kurulu, önümüze bir tutanak koyarak imzalamamızı istedi. Tutanakta toplu görüşme sürecinde bir mutabakat oluştuğunu, imzalanan toplu görüşme tutanağının bir mutabakat metni olduğunu, bu nedenle Uzlaştırma Kuruluna gidilemeyeceği kanaatinde olduklarını beyan ettiler. Biz de bu beyana katılmadığımızı, bunun doğru ve hukuki olmadığını ifade ettik. Çünkü Uzlaştırma Kurulu konuyu ele alırken, tam bir mutabakat tesis edilemediğini ortaya koyarak, konuyu esastan incelemeye aldığını ve bu nedenle Uzlaştırma Kurulu'nun inceleyip bir sonuç ortaya koyduğu uygulamada Kamu İşveren Kurulu'nun da bunu değerlendirmek ve tartışmak zorunda olduğunu ifade ettik ve Türkiye Kamu-Sen olarak bu tartışmanın açılmasını istedik. Ancak siyasi irade buna yanaşmadı ve imzalamaktan kaçındığı gibi bize göre doğru olmayan bir tutanakla da bu işi geçiştirmek istedi. Bu nedenle bizim hakkımız olduğuna inandığımız Uzlaştırma Kurulu kararlarının hayata geçirilmesi konusundaki talebimizi yargıya intikal ettirerek uygulanmasının sağlanmasını istiyoruz."

Akyıldız, mahkemede istedikleri sonucu alamamaları halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir