Kamuda personel alımları yapılacak

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı, Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı ile Dicle, Onsekiz Mart ve Osmangazi Üniversitesi üniversitelerine kamu personeli alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı, Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı ve çeşitli üniversiteler kamu personeli alacak.

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı, Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı için sınavla sözleşmeli (4/B) 7 programcı alacak.

Gümrük Müsteşarlığının duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre alım KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla, boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından, Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak.

Yazılı sınav, 8 Haziran 2010 tarihinde saat 10.00'da Gümrük Müsteşarlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında (Rüzgarlı Caddesi Agahefendi Sokak Numara 4 Ulus/Ankara), sözlü sınav ise 17 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adayların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olabilmek için, ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları şartı aranacak.

Sınava giriş belgeleri, 3-4 Haziran 2010 tarihleri arasında Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı tarafından verilecek.

Adaylar başvurularını istenilen belgelerle birlikte, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığına, 31 Mayıs 2010 günü mesai saati bitimine kadar şahsen veya posta ile yapabilecek.

Sınava katılacak olan adaylarda aranacak şartlar şöyle:

"2008 KPSS (B) grubu sınavlarından birine girmek ve 60 ve üzerinde puan almak (çok sayıda müracaat olması halinde sınava başvuran adaylar arasından KPSS (B) grubu puanına göre başarı sıralaması yapılıp, en yüksek puanlı on katı aday, ilk on katına giren son aday ile aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacak.)

Yurt içinde veya yurt dışında üniversitelerin, en az 4 yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokullarının matematik, istatistik ve fizik bölümleri ile mühendislik bölümlerinden birinden mezun olmak,

Yüksek öğrenim sırasında, bilgisayar alanında ders alındığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar programcılık kurslarının bitirdiğine ilişkin sertifika,

En az bir programlama dili bilmek,

Tercihen Microsoft.Net, Java, Oracle VTYS, Unix işletim sistemi, geniş alan ağı ve Firewall konularının herhangi birinde deneyimli olmak,

İngilizce bildiğini belgelemek, Kamu Personeli yabancı dil seviye tespit sınavına katılarak en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi olmak"

Bu arada yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya İELTS sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilecek.

Akademik personel alımı

Bu arada Dicle, Çanakkale Onsekiz Mart ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak.

Rektörlüklerin alımlara ilişkin duyuruları Resmi Gazetede yayımlandı.

Duyurulara göre Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi için daimi statüde 6 profesör ve 17 yardımcı doçent alımında bulunacak.

Tıp Fakültesinde istihdam edilecek olan profesör ve yardımcı doçentlerin görev yapacağı anabilim dalları şöyle:

"Temel tıp bilimleri bölümü: Tıbbi mikrobiyoloji,

Dahili tıp bilimleri bölümü: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji (en az 5 yıl Kan Bankası yöneticiliği deneyimi olmak), acil tıp, ruh sağlığı ve hastalıkları,                     

Cerrahi tıp bilimleri bölümü: göğüs cerrahisi                                

Temel Tıp Bilimleri bölümü: tıbbi mikrobiyoloji (tıbbi mikrobiyoloji alanında tıpta uzmanlık eğitimi almış olmak),

Dahili tıp bilimleri bölümü: aile hekimliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları (genetik alanında uzman olmak), nöroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları                   

Cerrahi tıp bilimleri bölümü: kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi, üroloji, plastik, rekonstrüktif  ve estetik cerrahisi, kulak burun ve Boğaz hastalıkları, anesteziyoloji ve reanimasyon, tıbbi biyoloji"

Başvurular Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığına 15 gün içinde şahsen yapılacak.

Başvuru koşulları ile ilgili geniş bilgi www.dicle.edu.tr web sayfasından temin edilebilecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü (ÇOMÜ), 2 profesör ve doçent alacak.

Fen Edebiyat Fakültesinin felsefe anabilim dalı için 2 profesör ve 1 doçent, İlahiyat Fakültesinin temel islam bölümleri bölümünde kıratla ilgili çalışmaları bulunan Kuran ve kıraat anabilim dalı ile islam tarihi ve sanat bölümü islam tarihi anabilim dalı için 2 doçent alımında bulunacak.

Adaylar başvurularını 15 gün içinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü (ESOGÜ), çeşitli fakültelerde görevlendirilmek üzere 2 profesör, 6 doçent ve 11 yardımcı doçent alacak.

Buna göre Eğitim Fakültesinin eğitim bilimler ve Tıp Fakültesinin dahili tıp bilimleri bölümü için 2 profesör istihdam edilecek.

Tıp Fakültesinin dahili tıp bilimleri, Fen-Edebiyat Fakültesinin matematik ve bilgisayar, tarih, karşılaştırmalı edebiyat bölümleri içinse 6 doçent alınacak.

Toplam 11 yardımcı doçentin görev yapacağı fakültelerde şunlar:

"Eğitim Fakültesi: bilgisayar ve teknik eğitimi,

Ziraat Fakültesi: zootekni, bahçe bitkileri

Fen-Edebiyat Fakültesi: karşılaştırmalı edebiyat,

Mühendislik mimarlık fakültesi: elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık"

Yardımcı doçentlik kadrosuna başvuran adaylarda doktora belgesi (doktorasını yurt dışından almış olanlar için Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösteren belge) ve yabancı dil yeterlilik belgesi (KPDS veya ÜDS'den en az 60  veya uluslararası sınavlardan kabul gören eşdeğeri puan almış olmak) şartları aranacak.

Başvurular 15 gün içinde, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir