Kanser haberleri yüzde 266 arttı

Medya Takip Merkezi'nin, yaptığı araştırmaya göre, kanser hastalığıyla ilgili haber sayısı son bir yılda yüzde 266 artarak 50 bini aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Medya Takip Merkezi'nin (MTM), 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitelerinde yaptığı araştırmaya göre, kanser hastalığıyla ilgili haber sayısı son bir yılda yüzde 266 artarak 50 bini aştı. 
MTM, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'ne dikkat çekmek amacıyla hastalığın medyadaki görünürlüğünü araştırdı. MTM'nin araştırmasına göre, 2009 yılı bütününde kanser hastalığı, gazeteler, dergiler, TV kanalları ve internet sitelerinde toplam 20 bin 694 habere konu edilirken, bu sayı 2010 yılına gelindiğinde ise 14 bin 274 adet olarak gerçekleşti. Son 1 yıl içerisinde ise pek çok ünlü ismin de bu hastalığa yakalanması ile medyada daha sık yer bulan kanser haberleri, 2011 yılında 50 bini aştı. Ayrıca çeşitli derneklerin, vakıfların ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü bir takım projeler ve kampanyaların da etkisiyle bu kanserle ilgili haberler basında yer aldı. 
2030'da 26 milyon yeni kanser vakası 
MTM araştırmasında da yer alan bilgilere göre, dünyada her yıl 12.7 milyon kişiye kanser tanısı konulurken, 7.6 milyon kişi ise bu hastalıktan hayatını kaybediyor. Kanser, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sık görülmesi nedeniyle oldukça önemli bir hastalık. Önlem alınmadığı takdirde, kanser oranının dünya genelinde artacağı, 2030 yılında ise 26 milyon yeni kanser vakasına rastlanacağı iddia ediliyor. 
Bu konularda ilginizi çekebilir