Kanuni Çin'i Fethedecek

Muhteşem Yüzyıl Cannes'da dünyaya ihraç edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Global Agency Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Pinto: "Muhteşem Yüzyıl'ı temsil etmeye başladık. 3 hafta sonra Cannes'te dünya alıcılarının katılacağı 500 kişilik bir parti vereceğiz ve dünyaya ihraç edeceğiz" dedi.

Kuzeni Stella Molinas Trevez'in reenkarnasyon üzerine yazdığı ve fikrini almak için okumasını rica ettiği "Ben 44 Yaşımdayım Oğlum 53" isimli kitabı okuyan ve çok beğendiği bu kitabı dünyaya açmaya karar veren Global Agency Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Pinto, bu sayede telif hakları sektörüne girerek, dünyaya televizyon formatı ve dizi film ihraç etmeye başladı.

5 yıl önce "Gelinim Olur Musun?"un yaratıcısı ile tanıştığını ve bu sektöre geçiş yaptığını anlatan Pinto, bu formatın yaklaşık 30 ülkeye satıldığını, bir fikri alıp başka ülkelere tekrar uyarlamaya dayanan format işinden sonra dizi işine girdiğini ve 3 yıl önce "1001 Gece"yi temsil etmeye başladığını anlattı.

Pinto, "Bu diziyi çok fazla ülkeye sattım. Bütün Balkanlar'a sattım, fenomen oldu. O kadar etkili oldu ki Sırbistan'da Hırvatistan'da yeni doğan çocuklara Şehrazat, Onur adı veriliyor" dedi.

London Stock Exchange'nde halka açılacak

2 yıl sonra London Stock Exchange'nde halka açılmayı planladığını bildiren Pinto, "Uluslararası iş yaptığımız için bize herkesin ilgi göstermesini istiyoruz. Her sene yüzde 100-200 büyüyoruz. Çok iyi bir ismimiz var. Bunları değerlendirmek istiyorum" diye konuştu.

Şu an en prestijli projemiz Muhteşem Yüzyıl

"Muhteşem Yüzyıl"ı temsil etmeye başladıklarını bildiren Pinto, "Dünya lansmanını 3 hafta sonra Cannes'te düzenlenecek büyük TV format fuarında yapacağız. Bütün dünya alıcılarının katılacağı 500 kişilik bir parti vereceğiz ve dünyaya ihraç edeceğiz. Şu an için en prestijli projemiz"  şeklinde konuştu.

3 gün süren fuara dünyanın bir çok yerinden 400 alıcı geldiğini belirten Pinto, bu alıcıların kanallarda yayınlanmak üzere program aradıklarını, bu fuarın başarılı olması durumunda önümüzdeki yıllarda tekrarını yapacaklarını kaydetti.

Salı günü Fuar kapsamında Balkanlar'da efsaneye dönüşmesini sağladığı "1001 Gece" dizisinin şerefine, İstanbul'da bulunan televizyon patronlarının da katıldığı yaklaşık 500 kişilik büyük bir parti verdiklerini söyleyen Pinto, partinin çok ses getirdiğini, katılımcıların partiden ve fuardan çok etkilendiklerini sözlerine ekledi.

Aşk-ı Memnu İtalya'da

Türkiye'den çılgın fikirleri temsil etmeye başladıklarını, "Eski Eşim Nikah Şahidim", "Dinimi Seçiyorum", "Kiralık Anne" formatlarının televizyon sektöründe fikir olarak satılmaya başladığını anlatan Pinto, uçuk kaçık fikirleri temsil etmeyi sevdiğini söyledi.

Pinto, "Aşk-ı Memnun'nun senaryo haklarını temsil etmeye başladım. Aşk-ı Memnu ile ilgili İtalya'da Berlusconi kanalı ile bir anlaşma yapıldı. Amerika'ya satılmak üzere, Avrupa ile görüşme halindeyiz. Portföyümüzde toplamda 26 projemiz var" şeklinde konuştu.

Gelinim Olur musun Hindistan'a

Hindistan'a "Gelinim Olur Musun?"u sattıklarını ve canlı yayında ilk evliliğin kendi programlarında gerçekleştiğini ifade eden Pinto, Ortadoğu'daki versiyonunda ise Müslüman çocukla Hristiyan kızın evlendiğini, bunun bayağı olaylı olduğunu belirtti.

Fenemon diziler turizme yarıyor

Pinto, "En büyük artısı turizmde yaşanıyor. Ortadoğu'dan gelen turist sayısı en az yüzde 100 arttı. Balkanlarda belki yüzde 200 artış oldu. O dizilerde İstanbul'u o kadar güzel gösteriyorlar ki helikopter çekimi, yalılar, holdingler... O yüzden Türkiye çok popüler bir ülke oldu. Made In Turkey amblemi insanların gözünde daha değerli oluyor" diye konuştu.

100 ülke ile kontak halinde olduğunu, 40 ülkeyle çalıştığını söyleyen Pinto, Yunanistan'ın en büyük kanalı Mega TV'nin dünya distribütörü, Arjantin ve Venezuella'nın en büyük dizi yapım firmalarının Balkan ülkeleri dağıtımcısı olduğunu, öncelikli olarak dünyaya açılmayı hedeflediğini vurguladı.

Çin ilk defa kopyalamadı

Pinto, "Çin'e format ihraç ediyoruz. 'Gelinim Olur Musun?' yakında Çin'de başlıyor. Normalde Çin her şeyi kopyalar, ilk defa para ödeyerek format aldılar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir