Kapalıçarşı, ”alibaba.com” ile dünya pazarında tanıtılacak

İnternet sitesinin müdürü Ardalı, 10 yıl içinde uluslararası düzeyde genişlemeyi planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden olan Kapalıçarşı, e-ticaret portalı "alibaba.com" ile dünya pazarında tanıtılacak.

İnternet sitesinin Türkiye Müdürü Kenan Ardalı, dünyanın en eski ticaret alanlarından biri olan Kapalıçarşı'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye 2008 yılında  Logo Grup ile kurdukları ortaklıkla adım attıklarını, sitenin 2010'da ulaştığı 264 bin üye sayısını Kapalıçarşı'daki atılımlarla 30 bine ulaştırmak istediklerini açıkladı. 

Ardalı, kendilerini İpek Yolu ve Kapalıçarşı gibi yerlerde başlayan ticaret geleneğinin modern internet uzantısı olarak adlandırdıklarını söyledi.

Uluslararası sanal pazarda Türkiye'de dahil 240'dan fazla ülkeye, 56 bin kullanıcıya hizmet verdiklerini belirten Ardalı, müşteri ve satıcı arasında sanal aracılık sistemini daha aktif olarak hayata geçireceklerini ifade etti.  

Ardalı, hızla büyüyen kullanıcı profiliyle Türkiye'de Kapalıçarşı esnafına yönelik çalışmalar yapacaklarını, sanal atılımlarla Kapalıçarşı'nın dünya pazarında daha fazla yer alacağını ifade etti.

Sitenin büyüme hızını Türkiye, İngiltere, Çin ve Güney Kore'de kurdukları temsilcilikler ile artırdıklarını dile getiren Ardalı, "Türkiye açısından Konya'da inşaat, İzmir'de tarım malzemeleri tanıtımı ile ilk çalışmaları başlattık. Alibaba.com e-ticareti, fuar ve ticari operasyonlarda aktifleştireceğiz. Ayrıca Türk KOBİ'lerinin başarısı için eğitim ve müşteri destek hizmeti vermeyi de planlıyoruz" diye konuştu.

Kenan Ardalı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Çin gezisinde Alibaba.com'un Hangzhou merkezini ziyaret ettiğini de kaydederek, 10 yıl içinde uluslararası düzeyde genişlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Alibaba.com Kanal Satış Direktörü Timothy Leung, Alibaba.com Türkiye Operasyonlar Sorumlusu Danna Zhao ve Güney Kore Ülke Müdürü El Bae de katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir