Kapalıçarşı'da 'işgalci' eylemi

Yarına kadar dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat gönderilen ve tebligatta 'fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan yaklaşık 80 esnaf, Bedesti’nin 4 ana kapısına kilit vurdu. Sabah saatlerinde başlayan eylem devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kapalıçarşı'da bulunan Sandal Bedesteni'nde bulunan esnaf eylem yapıyor. Yarına kadar dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat gönderilen yaklaşık 80 esnaf, sabah saatlerinde eyleme başladı. Bedesti’nin 4 ana kapısına kilit vuran esnaf içerideki eylemini sürdürüyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan ve halı, turistik eşya, çanta, takı, giysi satılan dükkanların bulunduğu bedestenin kapısına Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatı asılmıştı. Tebligatta 'fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 22 Nisan'da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliye sırasında güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri alması isteniyordu.

Tahliyeler ertelensin talebi

Gazetecilere bilgi veren Murat Çetin, bedestende esnaflık yaptığını belirterek, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, onarıma ihtiyacı olmadığı halde bedesteni uzun süreli kiralama modeliyle yatırım programına aldığını öne sürdü. Devir usulü kiracılar olduklarını dile getiren Çetin, "Haksız şekilde sözleşmelerimiz iptal edildi. Mağdur olduk" dedi. 

Bedestenin 860 bin lira bedelle ihaleye çıkarıldığını söyleyen Çetin, "860 bin lira çok büyük para. Bedestenin yaklaşık 500 metrekare kullanım alanı var. 9 metrekare dükkan da yaklaşık 18 bin liraya geliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü senelerdir Kapalıçarşı'da kira tahsili yapan bir kurum, bu paraların buradan çıkartılamayacağının nasıl farkına varmıyor? Burası, esnaf mağdur edilerek, hile ve kötü niyetle alınmak isteniyor" diye konuştu. 

Haklarını sonuna kadar savunacaklarını kaydeden Çetin, konuyla ilgili inceleme başlatılmasını, inceleme bitene kadar da tahliyenin ertelenmesini istedi.  

kapalicarsi.jpg