”Kapsamda değil, uygulamada sorun var”

Şahin, Terörle mücadele kapsamında yeni bir düzenleme yapılmayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA  - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadele kapsamında yapılacak yeni bir yasal düzenleme bulunmadığını bildirerek, ''Yapılacak değişiklikler, yürürlükteki yasaların uygulanmasındaki sorunların çözümüne yönelik'' dedi.

Şahin, TBMM Adalet Komisyonundan ayrılırken gazetecilerin, terörle mücadele kapsamında hangi yasal düzenlemelerin yapılacağı yolundaki sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

''Bu konuda çalışma yapılıyor. Bu akşam bana bilgi verilecek. Bu kapsamda, Müdürlüğümüz bir çalışma yapmış, ben de akşam bakacağım.

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin, mücadeleyi daha rahat yapabilmesi için bazı değişiklik önerileri vardı. Bu konudaki çalışma zaten bir yıldır yapılıyor. Bununla ilgili bir yönetmelik değişikliği, bir yasa değişikliği konusunda, mutabakata varıldı. Başka talepler de var.

Terörle mücadele kapsamında yapılacak yeni bir yasal düzenleme yok. Ancak, mevcut yasaları uygulamada karşılaşılan sorunları çözme amaçlıdır. Yeni bir düzenleme getirmiyoruz. Yapılacak değişiklikler, yürürlükteki yasaların uygulanmasındaki sorunların çözümüne yönelik. Yeni bir düzenleme getirmiyoruz.''