Kar bin 125 köy yolunu kapattı

Kar yağışı nedeniyle Konya ve Tokat'ta eğitime bir gün ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ ve Erzincan'da, kar yağışı nedeniyle toplam bin 125 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Sivas genelinde 593 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İlçe ve beldeler arasında bağlantı sağlayan bazı il yollarının da ulaşıma kapalı bildirildi. İl Özel İdare ve karayolları ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 5 köye elektrik verilemediği, 4 yerleşim biriminin de telefon hatlarında arıza meydana geldiği kaydedildi.

Malatya

Malatya'da kar yağışı nedeniyle 126 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezde 2, Akçadağ'da 18, Arapgir'de 26, Arguvan'da 1, Darende'de 5, Doğanşehir'de 11, Doğanyol'da 5, Hekimhan'da 19, Kale'de 5, Kuluncak'ta 6, Pütürge'de 23, Yazıhan'da 1, Yeşilyurt'ta 4 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Elazığ

Elazığ'da 188 kar yağışından dolayı 188 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, 188 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Tunceli

Tunceli'de de 36'sı merkeze, 18'i Çemişgezek'e, 15'i Hozat'a, 55'i Mazgirt'e, 16'sı Nazımiye'ye, 29'u Ovacık'a, 31 Pertek'e ve 16'sı Pülümür'e bağlı olmak üzere 216 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için 8 ekibin kar yağışı ve tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

Erzincan

Erzincan'da ise 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdare ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya ve Tokat'ta eğitime kar arası

Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Hamzabeyli'de TIR kuyruğu oluştu

Öte yandan Kapıkule Sınır Kapısı'nın araç trafiğine kapalı olması ve Bulgaristan'ın ağır kış koşulları nedeniyle, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yönlendirilen TIRların geçişini yavaşlatması TIR kuyruğuna neden oldu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Meriç Nehri'nin taşması sonucu Bulgaristan tarafından pazartesi gününden bu yana araç kabul edilmediğini, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın ise dün tır trafiğine açıldığını anımsattı.

Kılıç, Kapıkule Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Hamzabeyli'ne yönlendirilen tırların, Bulgaristan'ın ülkesindeki ağır kış şartlarından dolayı yavaş kabul ettiğini bu yüzden Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu oluştuğunu kaydetti.

Yaklaşık 320 tır Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

Elhovo'dan sonra yollar kapalı

Bu arada, alınan bilgiye göre, Bulgaristan'ın Elhovo ilçesinden sonra yolların kapalı olduğu için tırların, Elhovo'dan sonra trafikte seyretmelerine izin verilmiyor. Bulgaristan'da yol açma çalışmaları devam ediyor.

Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda Meriç Nehri'nin yaptığı taşkın sularının çekildiği, ancak gümrük sahasında aşırı buzlanma olduğu, buzlanmanın temizlenmesinin ardından Kapıkule'den araç geçişine en kısa sürede izin verileceği öğrenildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir