Kar yeniden geliyor

Bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusunda kar yağışı etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Kar yağışı bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusunda etkisini gösterecek.
Devlet Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yeni haftada soğuk ve yağışlı hava tahmini uyarısında bulundu.
Çağlar, kar yağışının, bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, (Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Bolu, Düzce, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak çevrelerinde görüleceğini bilirtirken yağışın, bugün akşam saatlerinden itibaren de Eskişehir ve Ankara çevrelerinde devam edeceğini açıkladı.
Çağlar, bugün rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) saatte 40-50 kilometre hızla eseceğini, sıcaklığın, Marmara ve Ege Bölgelerinden başlamak üzere hissedilir derecede, 8 ila 10 derece düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.
Genel Müdür Mehmet Çağlar, 3 Şubat Çarşamba günü ise soğuk ve yağışlı havanın, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum, Yozgat, Sivas, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağını, rüzgarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde kuzeybatı (Karayel) yönlerden saatte 40-50 kilometre hızla kuvvetli eseceğini belirtti.
Ayrıca sıcaklığın hissedilir derecede (8-10 derece) düşerek mevsim normallerinin altına ineceği belirtilen açıklamada, yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı, tüm kamu kurumlarının temsilcilerinin bugünden itibaren olumsuz havanın ili terk edeceği ana kadar 24 saat esasına göre görev yapacağı bildirildi. 
Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ilçeleri açıkları ve sahil kesimleri ile İzmir'in Dikili, Aliağa ve Foça ilçeleri açıkları ve sahil kesimlerinde de gök gürültülü sağanak bekleniyor.
D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Bolu Dağı'nın Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili oluyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir