Karabağ'daki işgali bitmedikçe Ermenistan'la ilişkiye girilmeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Azerbaycan - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Dağlık Karabağ'daki Ermenistan işgali bitmediği müddetçe, mesele çözülmedikçe Türkiye Ermenistan'la hiçbir zaman, hiçbir şekilde ilişkiye girmeyecektir" dedi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu'nun 3. toplantısı için Azerbaycan'ın Gebele şehrinde bulunan Çağlayan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Azerbaycan ile serbest ticaret anlaşması imzalanmasına ilişkin bir soru üzerine Çağlayan, Türkiye'nin AB ile 17 yıldır süren Gümrük Birliği anlaşması ve birçok ülke ile de serbest ticaret anlaşması bulunduğunu hatırlattı.

Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ile serbest ya da tercihli ticaret anlaşması imzalanması konusunda çalışmalara başladıklarını anlatan Çağlayan, "Değerlendirme etki analizleri yapılıyor. Ne kadar erken olursa, o kadar iki ülkenin faydasına olur" dedi.

Dağlık-Karabağ konusuna ilişkin bir soruya da Çağlayan, "Bir tek millet iki devletiz. Azerbaycan'ın üzüntüsü bizim üzüntümüz, sevinci bizim sevincimizdir. Dağlık Karabağ'daki Ermenistan işgali bitmediği müddetçe, mesele çözülmedikçe Türkiye, Ermenistan'la hiçbir zaman, hiçbir şekilde ilişkiye girmeyecektir. Hükümet olarak devlet olarak stratejimizin bu kadar kuvvetli olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz.