Karabük'te bayram havası var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK'TEN / Sabiha TOPRAK

sabiha.toprak@dunya.com

1998-1999 sezonunda o zamanki adıyla 1. Lig'e veda eden KARDEMİR Karabükspor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmak için gün sayıyor. Yeni sezonda Süper Lig'de mücadele etmeyi garantileyen KARDEMİR Karabükspor, ilde bayram havası yaşatıyor. Başta kulüp başkanı, teknik direktör olmak üzere, validen oda başkanlarına, belediye başkanından KARDEMİR'e kadar herkes bu başarıyı konuşuyor ve kutluyor. Gittiğim her yerde dillerdeki mevzu bu...

"Gelin kentin yaşam felsefesini hep birlikte değiştirelim" dediler, ardından sordular, "Bunu yapabilir miyiz" diye. Başta Vali Nurullah Çakır, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan olmak üzere diğer tüm kurum ve kuruluşlar, birlik beraberliği sağlayarak Karabük için yeni yatırım planları hazırladılar. KARDEMİR Karabükspor'a destek oldular ve olmaz denileni başardılar.

Yeter ki kendimize güvenelim. Yaşadığımız kente saygı duymak bunu gerektirir. Şimdi şöyle gerilere giderek bir düşünmeye başlayalım... Bu kentte geçmişten gelen bir birikim var. Birikim küllenmeye-küflenmeye başlamasın. Yapılan projeler tamamlansın. Kalkınma Ajansı biran önce bu bölgede projeleri hayata geçirsin. Kentin gerçeklerini ve potansiyelini hareketlendirecek davranışları hayata geçirmek, en büyük amacımız olmalı. Bu konuda elini taşın altına koyabilecek diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birliktelik oluşturmak önemli. Birlik beraberliği oluşturmak en büyük başarıdır. İşte biz sporda bunu başardık.

KARDEMİR Karabükspor işçi aidatlarıyla başarıyı yakalayan bir kulüp. Bu açıdan Türkiye'de çok farklı bir yapıya sahip. Sponsoru KARDEMİR ve Çelik-İş Sendikası. 3 bin 700 işçi kulübe her ay 74 bin TL'ye yakın para aktarıyor. Bir bakıma futbolcunun ücretini de onlar ödüyor. Hatta yeni stadyum yapmak için çalışmalara başlandı. Karabükspor, Süper Lig'in en renkli takımı olacak. Kulübün gelecek yılki hedefi 30 milyon TL'lik gelir. Bunun yanı sıra maçları izlemek için ilimize gelecek olan seyirciler, futbolcular esnafın yüzünü güldürecek. Oteller dolacak, alış veriş merkezleri canlanacak.

Bank Asya 1'inci Ligi'nde bulunan takımlar arasında mali yapısı en güçlü kulüp olan KARDEMİR Karabükspor, hem attığı gol hem de az gol yiyen bir takım olarak, haftalarca mağlubiyet görmeyen bir takım. Bunun ardında yatan asıl etken de iyi bir kulüp olması. Futbolcu için burası bulunmaz bir nimet aslında. Ekonomik krizin olduğu bu dönemde dahi sıkıntıları futbolcularına yansıtmadılar ve yaşatmadılar. Böyle bir oluşumun olduğu yerde başarının gelmesi kaçınılmaz. Tabi ki her şey maddiyat değil. Bu konuda birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Üst ligin zorluğu da var ancak Karabük üst ligi kaldıracak bir güçte ve yetenekte. Ama takviyeye de ihtiyaç olacaktır mutlaka. 7-8 yıldır verilen bir emek var. Bu emeğin karşılığını artık Karabük alacak diye umut ediyorum. Haydi, KARDEMİR Karabükspor yolun açık olsun.

Bu konularda ilginizi çekebilir