Karabulut'un 2 avukatı vekillikten çekildi

Karabulut'un ailesinin avukatları Faruk Zorba ve Tülay Tonkuş cinayeti soruşturmasının kamuoyuna mal olduğunu belirterek vekillikten çekildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin 2 avukatı, vekillikten çekildiklerini açıkladı.

Avukatlar Faruk Zorba ve Tülay Tonkuş, yaptıkları yazılı açıklamada, Münevver Karabulut cinayeti soruşturmasının kamuoyuna mal olduğunu belirterek, bu dosyadaki vekillik görevleri nedeniyle değişik zamanlarda basında açıklamalarda bulunduklarını kaydettiler.

Farklı kanaatler ve açıklamalar olmaması için böyle bir açıklama yapmayı uygun gördüklerini dile getiren avukatlar, maktulenin annesi Nagihan Karabulut tarafından vekalet ilişkileri kurulduğundan bu yana büyük bir özveri ve insan üstü gayretle olayın aydınlanması için çalışıldığını belirttiler.

Bu süreçte elde edilen bilgiler, deliller ve kamera görüntülerinin savcılığa derhal teslim edildiğini, olayın soruşturmasını yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile  bugüne dek gerçeğin ortaya çıkması için uyumlu bir çalışma sergilendiğini vurgulayan Zorba ve Tonkuş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler:

"Avukat olarak görevimizi hiç kimseden korkmadan ve çekinmeden, ihmal ve şüpheye yer vermeyecek şekilde gereği gibi ifa ettiğimiz, soruşturma kapsamından açıkça anlaşılacağı gibi kamuoyunun da malumudur. Ancak, soruşturma sürecinde müvekkilimizle hiçbir sorunumuz olmadığı halde, mağdur ailenin yakın akrabalarının uyumsuz tutumları ve soruşturmayı olumsuz etkileyen kontrolsüz tavır ve davranışları mesleğimizi gereği gibi layıkıyla ifa etmemize mani olmuştur. Bu nedenlerle, zor şartlar altında ifa etmeye çalıştığımız mesleğimizi bundan sonra sürdürmemiz, meslek prensiplerimizden ödün vermemiz anlamına gelecektir. Daha önce birkaç kez soruşturma dosyasındaki vekillik görevimizden istifa etme durumuna gelmiştik. Bu aşamadan sonra soruşturmayı meslek ilkelerimiz doğrultusunda yönetmemiz mümkün değildir. Tamamen mesleki ilkelerimize olan inancımız ve mesleki kaygılarımızdan dolayı soruşturma dosyasındaki vekillik görevimizden istifa ediyoruz. Bugüne kadar müvekkilimizin evlat acısını en derin ve insani hislerle paylaştık ve bu vesileyle tekrar üzüntülerimizi bildirerek, Allah'tan kendisine sabır diliyoruz."