Karaköy İskelesi 1 ay içinde açılacak

Karaköy-Kadıköy arasında motor seferleri başladı, Eminönü'nde bir iskele faaliyete alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Şiddetli lodos nedeniyle alabora olan Karaköy İskelesinin 1 ay içinde tekrar kullanıma açılması planlanıyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Karaköy İskelesinden taşınan 15 bin yolcuyu mağdur etmemek için bir eylem planını hemen hayata geçirdiklerini ve 1 ay içinde Karaköy İskelesini tekrar kullanıma açacaklarını bildirdi.

Paksoy, İDO Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Karaköy-Kadıköy arasında motor seferlerinin başladığını, Eminönü'nden Kabataş'a ek seferler konulduğunu anlatan Paksoy, Eminönü'nde bir iskeleyi de acilen faaliyete aldıklarını ifade etti.

"Bakım yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor"

Bu arada alabora olan Karaköy İskelesine 25 yıldır bakım yapılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Paksoyi iskelede kapsamlı bakım ve onarım çalışmasının 2006 Mart ayında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Paksoy, İDO Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, daha önce şehir hatları tarafından işletilen iskelelerin 2005'te İDO'ya devredildiğini, diğer iskelelerde olduğu gibi Karaköy İskelesinde de hem denizin altından hem de üstünden gerekli incelemelerin yapıldığını ve tespitler doğrultusunda bu iskelede çok kalıcı bir bakım ve onarım çalışması yürütüldüğünü kaydetti.

Belli aralıklarla (6 ay) bu incelemelerin sürdürüldüğünü dile getiren Paksoy, iskelelerde bakım ve onarım açısından herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını bildirdi.