Karayalçın adaylık çalışmalarına start veriyor

Murat Karayalçın Ankara Anakent belediye başkanı adaylığı için çalışmalarını önümüzdeki haftalarda başlatacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "CHP'den Ankara Anakent belediye başkanı adayı olmak için yapılacak çalışmalarla ilgili gerekli süreci önümüzdeki haftalarda başlatacağım" dedi.

Partisinin Mersin Merkez İlçe Teşkilatınca Garden Clup'ta düzenlenen "SHP Dayanışma Gecesi"ne katılan Karayalçın, 2009'daki yerel seçimlerin önemine işaret ederek, seçmenlerin dikkatli davranması gerektiğini bildirdi.

SHP lideri, basın mensuplarının, yerel seçimlerde CHP ve SHP'nin ortak hareket edip etmeyeceği yönündeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"CHP'nin Ankara Anakent belediye başkanı adayı olmak için yapılacak çalışmalar için gerekli süreci önümüzdeki haftalarda başlatacağım. Bu daha sonra başka katılımları veya birliktelikleri de beraberinde getirirse büyük bir mutluluk duyarım. Ben sayın Baykal ile Ankara ve SHP'li birkaç belediyenin bulunduğu iller için görüşme yaptım. Onun dışında bir görüşme olmadı."

Karayalçın, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı bir kadına CHP rozetini takmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dinin siyasi olarak kullanıldığı' yönünde söylemlerde bulunduğunun" ifade edilmesi üzerine şöyle konuştu:

"Söyleyene değil, söyletene bak demek gerekir. Sayın Erdoğan'ın değerlendirmede bulunmasını ilginç buluyorum. Tabii ki CHP'nin uygulamasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmak durumda değilim. Ama neticede CHP'nin asıl kararlarının değiştiğini sanmıyorum. Çünkü CHP, her zaman dini veya etnik kimliklere ilişkin işaret veya simgelerin kamu kurum veya kuruluşlarında bulunmasına karşıydı. Ancak, herkesin özel hayatında ne yaptığıyla ilgili bir kısıtlama düşünmemiştir."

Etkinliğe, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve partililer katıldı.