Kardan köy yolları kapandı

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 657 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Zaman zaman etkisini artıran kar yağışıyla birlikte Erzurum, Ardahan ve Kars beyaz örtüye büründü. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzurum'da 15, Ardahan'da 14 ve Kars'ta 12 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 625, Bingöl'de 15, Muş'ta 10 ve Ardahan'da 7 olmak üzere toplam 657 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdarelerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, kar yağışının devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarının güçlükle yapıldığını bildirdi.

Kar yağışı, kent merkezlerinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum, Ardahan ve Kars'ta, kar nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar oluyor. Belediye ekipleri, yollarda iş makineleriyle kar temizliği yapıyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri de bölgede kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı karayollarında iş makineleriyle kar temizliği çalışması başlattı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarına kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan'da eksi 13, Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 4, Erzincan ve Ağrı'da eksi 2, Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 3, Kars'ta eksi 1, Erzurum'da 0, Ağrı'da 2, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

Kartepe Kayak Merkezi'nin yolu ulaşıma açıldı

Kocaeli Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi'nin yolu ulaşıma açıldı.

Kocaeli Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün gece başlayan kar yağışının etkisini arttırması ile kapanan Kartepe Kayak Merkezi'nin yolunun  ulaşıma açılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalar sonucu ulaşıma kapanan Kartepe Kayak Merkezi yolu ulaşıma açıldı. Vatandaşların emniyetli bir şekilde kayak merkezine çıktığı bildirildi.

İki gün etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışına karşılık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının 15 greyder, 12 kepçe, 31 tuz atan kamyon, 8 loder ve 169 personel ile çalışmalarına ara vermeden devam edeceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir